Go to Top

Vavčerji so ponovno na voljo

Vavčerji predstavljajo nepovratno državno spodbudo in so ponovno na voljo, tako za vzhodno kot zahodno kohezijsko regijo. Vavčerji  so sredstva, ki jih podjetja lahko koristijo za različne poslovne storitve (npr. pridobivanje certifikatov, patentov, modelov,  znamk ali kompetenc).

Vavčerji  predstavljajo finančno državno spodbudo manjših vrednosti za podjetja, ki jih razpisuje Slovenski podjetniški sklad (SPS). Zneski za posamični vavčer lahko znašajo od 300 evrov do 9.999 evrov.  S temi sredstvi mikro, mala in srednja podjetja krepijo svojo konkurenčnost in kompetence ter tako povečajo dodano vrednost na zaposlenega.

Informativni izračun plače

 

Ostanite obveščeni s pomočjo brezplačnih spletnih novičk podjetja DATA d.o.o. !

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Naše brezplačne spletne novičke  Vam pomagajo ostati v stiku s tem kar se dogaja v svetu podjetništva. Ostanite obveščeni glede obstoječih državnih razpisov in ukrepov! Prijava na naše brezplačne spletne novičke se nahaja na spletni strani www.data.si!

Želite izvedeti več o novi minimalni plači in njenem subvencioniranju, regresu za leto 2021, dohodnini 2020 ali novem postopku pridobivanja transportne licence?

Vse to lahko preverite na www.data.si!

Informativni izračun dohodnine

 

Vavčerji 2021 – letos FURS preverja sam ali imate obveznosti poravnane!

Razpisani vavčerji so na voljo kateremukoli mikro, majhnemu ali srednjemu podjetju. Le-ta ima lahko status s.p., gospodarske družbe ali zadruge. Prijavitelj mora imeti sedež v Republiki Sloveniji in na dan oddaje imeti vsaj enega zaposlenega (v primeru s.p. velja tudi samozaposleni nosilec dejavnosti). V času oddaje mora imeti tudi poravnane vse obveznosti v povezavi s davki, prispevki in drugih obveznosti do FURS-a. Letošnja novost je, da FURS sam preverja poravnane obveznosti!

Tudi glede dejavnosti, ki naj bi jih prijavitelj opravljal ni omejitev, z izjemo proizvodnje kmetijskih proizvodov oz. akvakulture.

Izračun dohodnine 2020 – olajšava za otroke

 

Vavčerji so na voljo še za tako majhne s.p.! Do 30.000 evrov letno!

 

Vavčerji pokrivajo do 60 % upravičenih nastalih in plačanih stroškov ustrezno izbranih zunanjih izvajalcev. Vavčerji se med seboj razlikujejo glede na določen minimalni oz. maksimalni znesek povračila. Pri tem mora prijavitelj te stroške dokazovati s dokazili oz. računi. Med upravičene stroške se ne priznava DDV.

Posameznemu podjetju se lahko v letu odobri do 30.000 evrov sredstev.

Pravni nasvet

Kateri vavčerji so ponovno na voljo?

Vavčerji, ki so ponovno na voljo v letu 2021 so:

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja