Go to Top

Kidanje snega je mogoče opravljati kot dejavnost tudi npr. preko popoldanskega s.p.-ja

Kidanje snega je mogoče opravljati kot dejavnost tudi npr. preko popoldanskega s.p.-ja – samo še na sneg je potrebno počakati…

Ker je sneg letos ponekod v izostanku, še ni prepozno do-registrirati dejavnosti, če želite opravljati kidanje snega proti plačilu. Tako bomo v tem prispevku predstavili to dejavnost in tudi različne načine dodajanja dejavnosti na Vašem s.p.-ju.

Za kidanje snega morate dodati dejavnost

Pri podjetju Data d.o.o. Vam nudimo storitve kot so registracija podjetja, tako s.p. kot d.o.o., in storitev kot so kasnejša do-registracija dejavnosti brezplačno.

Bi se radi podali v podjetništvo? Z nami je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

Tako za dodajanje dejavnosti kot je kidanje snega preprosto pokličete za termin in dodate dejavnost, v tem primeru »Čiščenje cest in drugo čiščenje« (SKD 81.290). Ta postopek dodajanja pa potrebujete le veljaven osebni dokument in davčno številko. Dejavnost se lahko doda z naslednjim delovnim dnem.

Dejavnost kidanje snega lahko dodate preko spletnega portala

Kidanje snega je mogoče opravljati kot dejavnost tudi npr. preko popoldanskega s.p.-jaV kolikor se boste odločili za opravljanje dejavnosti zadnjo možno minuto in Vam opravljanje kidanja dejansko prepreči obisk VEM točke. Potemtakem se lahko poslužite spletnega portala e-VEM. Do njega lahko dostopate s pomočjo kvalificiranega digitalnega potrdila kot je SIGEN-CA, ki ga lahko pridobite na lokalni Upravni enoti. Tako dodajanje dejavnosti lahko opravite iz udobja Vašega naslonjača.

Dejavnost, kot je kidanje snega, ni regulirana

Dejavnost kidanja in odstranjevanje snega ni regulirana, kar pomeni, da nima nobenega pogoja ali zahtev glede izobrazbe. Druge dejavnosti, ki bi jih morda želeli dodati pa lahko imajo dodatne pogoje. Tako obstajajo dejavnosti, ki so regulirane in zahtevajo določeno licenco, izobrazbo ali usposabljanje. Druge pa so celo obrtne, ki poleg zahtevane minimalne izobrazbe ali opravljene »Nacionalne poklicne kvalifikacije« lahko zahtevajo tudi obrtno dovoljenje, ki ga uredite na lokalni Obrtni zbornici.

Informativni izračun plače

Kje vse se lahko preveri če je dejavnost »kidanje snega« regulirana?

Najboljši odgovor za to je na naši spletni strani. Tu Vam redno pišemo prispevke z opisom dejavnosti in pogoji za njihovo opravljanje. Glede pogojev za obrtne dejavnosti pa lahko stopite v kontakt lokalno Obrtno-Podjetniška zbornica Slovenije, saj tam tudi izdajajo obrtna dovoljenja.

Pripravil: Rok Gros

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja