Go to Top

Oblike podjetij – kaj je mogoče registrirati brezplačno pri nas?

Oblike podjetij, ki so bodočim podjetnikom na voljo, so pogosta vprašanja naslovljena na naše svetovalce. Odločitvi, da boste pričeli opravljati dejavnost in ustanovili podjetje, mora nujno slediti tudi odločitev katera pravno-organizacijske oblika je za Vas najbolj ugodna! Katere pravno organizacijske oblike podjetij so Vam na voljo? Katere oblike podjetij so najbolj ugodne za dejavnost, ki jo boste opravljali Vi?

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Ste v dilemi glede tega, katere pravnoorganizacijske oblike podjetij so vam na voljo? Ne veste katere oblike podjetij so za dejavnost, ki jo boste opravljali, za vas najprimernejše tudi iz finančnega vidika? Vabljeni na naš brezplačni webinar: Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja!

Informativni izračun plače

Oblike podjetij odražajo različne vidike njihovega poslovanja!

Poleg poslovne ideje  in načina poslovanja, je izbira pravno-organizacijske oblike podjetij najbolj ključno vprašanje, ki ga lahko zastavite podjetnikom. Različne oblike podjetij imajo odločilen vpliv na sledeče vidike poslovanja :

  • obliko in vsebino vaše odgovornosti do poslovnih obveznosti,
  • način vodenja poslovnih listin,
  • višino davkov in prispevkov,
  • način izplačevanja dobička ustanoviteljem.

To so vsi dejavniki izjemno velikega pomena za Vaše poslovanje, tako na dolgi kot na kratek in srednji rok. Sam izbor tako ni najbolj enostaven. Izbor pravno-organizacijske oblike je podrejen tudi načinu poslovanja, velikosti prihodkov, številu poslovnih partnerjev ali ustanoviteljev ipd..

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Oblike podjetij, ki so za Vas najbolj ugodne? To je dejansko vprašanje za naše strokovnjake!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Za varno in dolgoročno najbolj ekonomično odločitev o pravem izboru Vam lahko pomagamo prav pri podjetju Data d.o.o.. Pri nas lahko izkoristite svetovanje naših davčnih svetovalcev, ki lahko izračunajo najboljše oblike podjetij glede na različne postavke kot so obseg poslovanja, poslovni model, možnost poslovanja s tujino, odločitev o samozaposlitvi ipd..

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

»Kje lahko ustanovim podjetje?« – tudi to je pomemben dejavnik!

Ustanovitev podjetja je možna tudi na DATA točki »SPOT Registracija«. Pri nas je tudi sam postopek ustanovitve podjetja in morebitnih kasnejših registracij sprememb popolnoma brezplačen! Na DATA točki »SPOT Registracija« mogoče ustanoviti status samostojnega podjetnika (s.p.) ter registracije eno-osebne ali več-osebne družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

ZNESEK REGRESA 2020

Vsi postopki in informacije »pod eno streho« – pri podjetju Data d.o.o.!

Prednost ustanavljanja teh dveh pravno-organizacijskih oblik pri nas je prav v dejstvu, da Vas naš strokovnjak vodi čez postopek ustanovitve. Tako hitro ugotovite katera so sploh vprašanja, ki jih morate zastaviti Vaši računovodji ali davčnem svetovalcu in tudi storitev teh so Vam na voljo na isti točki. Pri nas se strokovnjaki radi pohvalijo z dejstvom, da lahko zberete vse pomembne informacije in ključne postopke na eni točki, »pod eno streho«!

Poleg najpogostejših oblik za opravljanje profitne dejavnosti, ki sta s.p. in d.o.o., poznamo še druge pravno-organizacijske oblike podjetij:

Pravica do regresa in čakanje na delo

Pozanimajte se o prednostih in slabostih za te oblike podjetij pri naših pravnih strokovnjakih! Pošljite povpraševanje za strokovno pravno svetovanje na data@data.si!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja