Go to Top

Ukrepi sosednjih držav – nižanje DDV in boni

Ukrepi sosednjih držav zaradi podražitev

Ukrepi sosednjih držav zaradi zadnjih podražitev so različni – od znižanja DDV do bonov. Kakšni so ukrepi sosednjih držav zaradi podražitev, ki so predvsem posledica vojne v Ukrajini?

Informativni izračun plače

Ukrepi sosednjih držav zaradi številnih podražitev

Posledica ukrajinske vojne so po vsej Evropi višje cene energije, hrane ter drugih dobrin. Oblasti se zato na različne načine spopadajo z blažitvami posledic. Pri nas je vlada recimo ponovno regulirala cene pogonskih goriv. Kakšni pa so ukrepi sosednjih držav?

Odprtje s.p. na Data točki je hitro in enostavno! Pokličite 01/600-1530!

Ukrepi sosednjih držav – Avstrija podarja bone

Pregled tega, kakšni so ukrepi sosednjih držav začenjamo v Avstriji. Stroški energije za gospodinjstva so se marca v primerjavi z enakim obdobjem lani zvišali za približno 40 %. Vlada se je zato odločila, da bo štiri milijone gospodinjstev prejelo bon v vrednosti 150 evrov. Te bodo lahko unovčili pri dobaviteljih električne energije in jih uporabili kot dobropis pri letnem obračunu. Dodatno pomoč v vrednosti 150 evrov bo prejelo še 750 tisoč socialno ogroženih gospodinjstev.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Regres 2022, koliko in do kdaj?

Ukrepi sosednjih držav – v Italiji tudi pomoč podjetjem

Italijanska vlada je sprejela ukrepe, ki so vredni 14 milijard evrov. Prvi ukrep je znižanje trošarin na goriva. V naslednjih dveh mesecih pa so odpravljene tudi trošarine na stisnjeni zemeljski plin. Hkrati je znižan davek na dodatno vrednost z 22 na 5 % (za zemeljski plin). Državljani, ki ne presegajo 35 tisoč evrov letnega bruto dohodka, bodo prejeli do 200 evrov enkratnega dodatka. Pomoč bodo prejela tudi podjetja, ki poslujejo z državami v vojni ter jih ukrajinska vojna še posebej prizadela. Ukrep je predvidel 200 milijonov evrov nepovratne pomoči.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Ukrepi sosednjih držav – tudi Hrvaška znižala DDV ter uvedla mesečne bone

Vlada na Hrvaškem je omejila rast cen elektrike za največ 9,6 %, plina pa za največ 20 %. Za leto dni so znižali tudi davek na dodano vrednost za plin. In to s 25 na 5 odstotkov. Socialno najbolj ogroženi dobijo mesečne bone za plin in elektriko. Upokojenci s pokojninami do 530 evrov bodo prejeli enkratno finančno pomoč. Hrvaška vlada je znižala DDV tudi na hrano – s 13 na 5 odstotkov. To velja za sveže meso, ribe, jajca, sadje, zelenjavo, jedilna olja, otroško hrano ter stroške v kmetijstvu.

Računovodski servis Data ima več kot 30 let izkušenj! Postanite naša stranka!

Ukrepi sosednjih držav – Madžarska omejila zgornje meje cen

Na Madžarskem pa je vlada napovedala podaljšanje zgornje meje cen osnovnih prehrambnih izdelkov. Omejitev bo veljala tudi za goriva, veljala pa bo najmanj do prvega julija letos.

Sledite podjetju Data tudi na FacebookuLinkedinuTwitterju in Instagramu!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja