Go to Top

Nove podražitve hrane – nas čakajo nove rekordne podražitve?

Nove podražitve hrane – močan vpliv dogajanja v Ukrajini

Nove podražitve hrane so skoraj neizbežne. In na to ima velik vpliv tudi trenutno dogajanje v Ukrajini. Kolikšne bi lahko bile nove podražitve hrane? Kje so razlogi? Mimogrede, pri nas na Dati lahko ustanovite lastno podjetje! Kolebate med tem, ali bi odprli s.p. ali pa ustanovili d.o.o.? Bi potrebovali podjetniško svetovanje pred to odločitvijo? Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in dobili boste vse informacije glede ustanovitve in registracije podjetja!

Informativni izračun plače

Nove podražitve hrane – vpliv vojne v Ukrajini!

Razloge za napovedane nove podražitve hrane gre iskati v vojni v Ukrajini. Ukrajina je znana potem, da velja za nekakšno žitnico Evrope, zato je zelo pomemben člen pri proizvodnji hrane. Zaradi trenutnih razmer v Ukrajini je tamkajšnja vlada prepovedala izvoz nekaterih žit, soli, mesa in sladkorja. Napadi na ukrajinska pristanišča pa bi lahko pomenili tudi, da bo prekinjena dobava pšenice, sončničnega olja ter gnojil. Nekatere cene gnojil so že podražile za skoraj štirikrat! Vse to pomeni, da so tudi nove podražitve hrane skorajda neizogibne, sploh moke in olja.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kaj se je spremenilo glede bolniške z marcem?

Države po vsem svetu ustavljajo izvoz kmetijskih pridelkov

Da bi zagotovile dovolj hrane za svoje prebivalce, države po celem svetu že ustavljajo izvoz kmetijskih pridelkov. Izvoz je nekaj dni nazaj omejila Madžarska, ki Sloveniji »prispeva« skoraj polovico vsega žita. Slovenski kmetje so zelo odvisni tudi od uvoženih sestavin. Draži se malodane vse. Med drugim seveda tudi energenti, kot sta plin in nafta. Vse te podražitve bodo prinesle tudi nove podražitve hrane.

Registracija s.p. na Dati je hitra in enostavna!

Nove podražitve hrane tudi do 20 odstotkov?!

Vse torej kaže, da so nove podražitve hrane neizogibne. Že od lanskega poletja so se osnovna živila v povprečju podražila za skoraj 5,5 odstotka. Analitiki so podali ocene, da bi lahko bile nove podražitve hrane v Evropi nekje okrog 20 odstotkov. Zaradi dražjih goriv ter omejitev izvoza, se pričakuje tudi, da se bodo na rekordne ravni dvignile tudi cene mesa oz. mesnin! Podražile se bodo svinjina, govedina ter perutnina.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja