Go to Top

Cene pogonskih goriv so rekordno visoke! Kaj se dogaja?

Cene pogonskih goriv se dražijo

Cene pogonskih goriv so se na številnih bencinskih servisih občutno povišale! Rekordne vrednosti so dosegle tako cene 95-oktanskega bencina kot dizla. Koliko te znašajo? Se bodo še višale? To, da pri nas na Dati lahko ustanovite podjetje, pa že veste, kajne? Če razmišljate, da bi se tudi vi podali na samostojno pod ter registrirali s.p. ali ustanovili d.o.o., storite to pri nas! Za dodatne informacije glede ustanovitve podjetja smo vam na voljo na telefonski številki 01/600-1530 ter na e-naslovu data@data.si.

Informativni izračun plače

Cene pogonskih goriv na bencinskih servisih pri nas

Na Petrolovih bencinskih servisih (zunaj avtocest) je bilo treba včeraj dopoldne za liter 95-oktanskega bencina odšteti 1,563 evra, medtem pa za liter dizla 1,670 evra. Na servish OMV Slovenija je bila cena 95-oktanskega bencina 1,555 evra na liter. Liter dizla je pri tem ponudiniku znašal 1,662 evra. Na MOL Slovenija pa je liter 95-oktanskega bencina znašal 1,564 evra, liter dizla pa 1,669 evra. To je seveda veljalo za cene na bencinskih servisih zunaj avtocest. Na bencinskih servisih ob avtocestah so cene pogonskih goriv jasno še višje!

Ob redni zaposlitvi lahko dodatno zaslužite s popoldanskim s.p.!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kaj se je spremenilo glede bolniške z marcem?

Cene naraščajo že nekaj tednov!

Cene pogonskih goriv so dejansko postopoma naraščale že nekaj tednov. Novica o tem, da se bodo cene pogonskih goriv precej povišale, pa je že v ponedeljek na nekaterih bencinskih servisih povzročila pravi kaos. Poročali so o veliki gneči, na nekaterih servisih je celo začasno zmanjkalo dizelskega goriva.

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Cene pogonskih goriv liberalizirane od oktobra 2020

Do takrat, ko so bile cene pogonskih goriv regulirane s strani vlade, je bila najvišja cena 95-oktanskega bencina septembra 2012. Takrat je bilo treba za liter tega goriva plačati 1,576 evra. Najvišja cena za liter dizla pa je bila (v času ko je cene pogonskih goriv regulirala vlada) 1,464 evra. To je bila oktobra leta 2018. Od 1. oktobra 2020 pa so cene naftnih derivatov liberalizirane. To pomeni, da se prosto določajo na trgu. V izrednih razmerah koronske krize je sicer vlada to regulacijo opustila. Takrat je bila cena bencina in dizla postavljena na en evro na liter. Od 9. novembra 2021 je sicer vlada zaradi naraščajočih cen ponovno določila regulacijo cen kurilnega olja.

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Zaloga bi naj bila zadostna

Po zagotovilih vlade in naftnih trgovcev, bi naj bile zaloge in dobave naftnih derivatov zadostne. Tako, da bi naj bila oskrba v prihodnjih dneh nemotena. Glede gibanja cen pogonskih goriv, pa so razmere na svetovnih trgih energentov zelo nepredvidljive! Dodatno negotovost pa povzročajo aktualne razmere v Ukrajini oz. Rusiji. Na svetovnih trgih so se cene pogonskih goriv že zvišale, kar bomo po vseh predvidevanjih občutili vsi. Če bo prišlo do tega, da bodo cene pogonskih goriv še dodatno naraščale, pa naj bi vlada sprejela dodatne ukrepe za ublažitev.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja