Go to Top

Postopek registracije podjetja – kako poteka, kaj potrebujem?

Postopek registracije podjetja

Postopek registracije podjetja lahko opravite na naši Data točki, kjer lahko registrirate dve najbolj pogosti obliki poslovnih subjektov – vpis v register samostojnih podjetnikov (s.p.) ali ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Postopek je enostaven in hiter, če se bodoči podjetniki dobro informirate o postopku na našem seminarju z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Lahko pa se odločite tudi za individualno svetovanje pri naših podjetniških svetovalcih. Tako opremljeni s pravimi informacijami, boste postopek registracije podjetja opravili brez težav. Za dodatna vprašanja glede ustanovitve podjetja smo vam na voljo na 01/600-1530 ali na data@data.si. Tam se lahko dogovorite za termin registracije podjetja. Lahko ga pa rezervirate tudi preko spletnega obrazca.

Informativni izračun plače

Postopek registracije podjetja in ugodnosti ob prvi registraciji s.p.

Potrebujete davčno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Pogosto nas podjetniki sprašujete ali lahko koristite kakšne subvencije ob vstopu na podjetniško pot. Samostojni podjetniki lahko ob prvem vpisu v register podjetij uveljavljajo ugodnost plačevanja nižjih prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje znotraj socialnih prispevkov po zakonu ZPIZ-1. Ti prispevki so prvo leto poslovanja nižji za 50 odstotkov, drugo leto pa za 30 odstotkov. V številkah to pomeni, da premierni s.p. prvo leto poslovanje svojega podjetja plačuje za 143,87 evra manj prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Skupni znesek prispevkov za socialno zavarovanje je za nove s.p. 307,54 evra prvo leto poslovanja (v letu 2022). Ustanovitelji d.o.o. te ugodnosti ne morejo koristiti, saj velja le za s.p. Visoko tehnološka podjetja lahko kandidirajo za razpise Podjetniškega sklada za zagonska sredstva. Kadar so sredstva na voljo, vas o tem obveščamo v naših podjetniških novicah.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Od česa je odvisna višina bolniškega nadomestila?

Dokumenti, ki jih potrebujete za postopek registracije podjetja

Za postopek registracije podjetja, bodoči družbeniki in zastopniki d.o.o. potrebujejo le veljaven osebni dokument in overjeno izjavo lastnika objekta za d.o.o., če naslov podjetja prijavljajo na objektu, katerega lastniki ali vsaj solastniki niso sami.

Za postopek registracije s.p. pa bodoči podjetnik potrebuje:

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Kaj je potrebno storiti po pripravi dokumentov za registracijo podjetja?

Ko podjetnik zaključi postopek registracije podjetja na DATA točki, mora družbenik v d.o.o. na banki odpreti začasni račun in referentu na DATA točki dostaviti potrdilo o vplačilu kapitala. Takrat lahko referent elektronsko odda dokumentacijo za registracijo d.o.o. na sodišče. Približno v tednu dni družbenik (zastopnik) prejme sklep o vpisu subjekta v poslovni register. S tem dokumentom na banki začasni račun spremeni v poslovni račun. Podjetje lahko začne s poslovanjem in se poveže z računovodjem, ki mu pomaga pri poslovanju.

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Kakšni so postopki po pripravi dokumentov za registracijo s.p.?

Najhitreje je s.p. registriran v treh dneh od dneva, ko podjetnik opravlja postopek registracije na DATA točki. Samostojni podjetnik prejme sklep o ustanovitvi naslednji dan od datuma, ki ga je napovedal pri postopku registracije podjetja. S tem sklepom odpira TRR račun na banki in prične s poslovanjem. Tudi za s.p. je zelo pomembno, da se čim prej sestane z računovodjem, ki mu bo v pomoč pri finančnem delu poslovanja. Računovodjo vam zagotovimo tudi pri nas na Dati, saj ima naš računovodski servis Data več kot 30-letne izkušnje. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo.

Sledite podjetju Data tudi na FacebookuLinkedinuTwitterju in Instagramu!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja