Go to Top

Dokumentacija za registracijo d.o.o. – kaj potrebujete?

Dokumentacija za registracijo d.o.o. se v celoti pripravi na DATA točki

Dokumentacija za registracijo d.o.o. se na DATA točki pripravi s pomočjo referentov DATA točke, ki družbenika oz. družbenike ter zastopnika, vodijo skozi pripravo dokumentacije. Če želite tudi vi registrirati podjetje, ne odlašajte! Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na [email protected] ter se dogovorite za termin registracije podjetja. Rezervirate ga lahko tudi prek spletnega obrazca!

Informativni izračun plače

Katera dokumentacija za registracijo d.o.o. se pripravi na postopku na DATA točki?

Na postopku registracije družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), referent za bodočega družbenika družbe, pripravi akt o ustanovitvi, sklep o imenovanju zastopnika, sklep o določitvi poslovnega naslova družbe, izjavo zastopnika in obrazec za prijavo davčnih podatkov za Finančno upravo RS (FURS). Na postopku registracije družbenik, ki je lastnik lokacije za poslovni naslov d.o.o., izpolni tudi izjavo lastnika objekta. Vsa dokumentacija za registracijo d.o.o. se podpiše s strani bodočega podjetnika in referenta, ki opravlja postopek. Ko se podpiše dokumentacija za registracijo d.o.o., je postopek registracije d.o.o. na DATA točki zaključen. Referent DATA točke pošlje družbenika družbe na banko, na odprtje začasnega računa za d.o.o.

Bi mogoče želeli odpreti s.p.? Pokličite na 01/600-1530!

podjetniško svetovanje

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022

Dokumentacija za registracijo d.o.o., ki je potrebna za odprtje začasnega računa na banki

Družbenik družbe prejme dokumentacijo, ki je potrebna na banki za odprtje začasnega računa, ko je dokumentacija za registracijo d.o.o. pripravljena in podpisana. Na banko družbenik s seboj odnese izvod akta o ustanovitvi, sklep o imenovanju zastopnika in sklep o določitvi poslovnega naslova d.o.o. Na začasni račun na banki družbenik nakaže ali položi kapital družbe. Banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga družbenik vrne referentu DATA točke. Takrat je dokumentacija za registracijo d.o.o. popolna in jo referent elektronsko pošlje na okrožno sodišče.

Popoldanski s.p. vam lahko predstavlja dodatni zaslužek!

Dokumentacija za registracijo d.o.o. pristane na registrskem organu

Okrožno sodišče pregleduje, če je z dokumentacijo družbe vse v redu. Če so podatki pravilni in v skladu z določili ZGD-1, potem sodni register izda sklep o vpisu ustanovitve subjekta v poslovni register. Na sklepu sta poleg podatkov družbe (ime, naslov, sedež, družbenik, znesek kapitala, zastopnik družbe, datum vpisa), navedeni tudi matična in davčna številka novoustanovljene družbe. Sodišče sklep o vpisu ustanovitve subjekta izda približno v tednu dni po prejemu popolne vloge za registracijo d.o.o.

Preberite tudi Bolniška odsotnost 2022 – kaj se je spremenilo z marcem?

Dokumentacija za registracijo d.o.o. ostane na DATA točki

Na DATA točki se shrani celotna dokumentacija za registracijo d.o.o. Namreč po prejemu sklepa o ustanovitvi subjekta, se  družbenik vrne na banko in začasni račun spremeni v poslovni bančni račun, preko katerega bo posloval z d.o.o. Po prejemu sklepa o ustanovitvi podjetja, se lahko družbenik, ki je hkrati zastopnik novoustanovljenega d.o.o., v njem zaposli. Družbenik po ustanovitvi družbe z računovodjo uredi vstop družbe v sistem DDV. Družbeniki novoustanovljene družbe, povprašajte tudi za ponudbo računovodskega servisa našega podjetja! Pokličete lahko na 01/600-1530 ali pa nam pišete na [email protected].

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja