Go to Top

Prejeli ste sklep o vpisu ustanovitve subjekta

Sklep o vpisu ustanovitve subjekta je dokument, ki ga pridobite po vpisu podjetja v register

Sklep o vpisu ustanovitve subjekta ste prejeli, ker ste na VEM točki pripravili dokumentacijo za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Zaključek postopka registracije je, ko podjetnik s strani registrskega sodišča prejme sklep o vpisu ustanovitve subjekta. Je tudi dokaz, da je na VEM točki postopek tekel gladko in brez zapletov.

Izračunajte si plačo!

Vsebina sklepa

Ustanavljate podjetje? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Okrožno sodišče v kraju, kjer bo sedež podjetja, pregleda dokumentacijo za ustanovitev d.o.o.. To jim jo elektronsko pošlje referent VEM točke, kjer je podjetnik opravljal postopek registracije d.o.o.. Če je s podatki na dokumentaciji vse vredu, potem sodišče izda sklep o vpisu ustanovitve subjekta.

Na tem sklepu je določena matična številka podjetja. Matično številko dodeli podjetju AJPES (Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve), ki je podjetje hkrati vpisala v poslovni register.

Regres za upokojence 2021

Določena je davčna številka podjetja, ki jo podjetju dodeli pristojna Davčna uprava in, ki podjetje vpiše v davčni register.

Določen je datum ustanovitve, firma, skrajšana firma, sedež podjetja, poslovni naslov, pravnoorganizacijska oblika (torej d.o.o.), osnovni kapital, družbenik (i), poslovni delež (i) ter zastopnik (i) podjetja.

Pravni nasvet

Sklep vsebuje pravni poduk, da je proti temu sklepu dovoljena pritožba v osmih dneh od vročitve. Pritožbo se vloži na sodišču, ki je sklep izdalo.

Sklep o vpisu ustanovitve subjekta pošlje registrsko sodišče na naslov, ki ga podjetnik navede za vročitev sklepa pri postopku registracije d.o.o.. Največkrat podjetnik navede, da naj sklep registrskega sodišča pride na domači naslov zastopnika (direktorja) podjetja.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Kaj, če sklep o vpisu ustanovitve subjekta ne pride?

Pozanimali smo se na registrskem sodišču, kaj naj stori podjetnik v primeru, da v doglednem času (recimo v tednu dni), ne prejme sklepa o vpisu ustanovitve subjekta. Pojasnili so nam, da podjetnik lahko elektronski izvirnik sklepa natisne iz portala e-Vem ali pa iz registra podjetij na Ajpesovi spletni strani. Tam so navedeni podatki njegovega podjetja. Ta elektronski izvirnik sklepa je dovolj, da se z njim podjetnik vrne na banko. Začasni bančni račun, ki ga je odprl na banki za polog kapitala, spremeni v poslovni račun.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja