Go to Top

Izjava lastnika objekta naj vas ne odvrne od registracije podjetja!

Izjava lastnika objekta

Izjava lastnika objekta za poslovni naslov podjetnika, se lahko uredi na več načinov. Ni potrebe, da vam predstavlja oviro pri načrtovanju podjetniške poti. Preverite, kako lahko “rešite zagato”, če vam lastnik objekta noče podpisati izjave lastnika objekta. Za dodatne informacije pa se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce! Ti so vam na voljo na 01/600-1530 ali pa na data@data.si.

Informativni izračun plače

Izjavo lastnika objekta lahko podjetnik uredi naknadno

Veliko vprašanj dobimo referenti DATA točke glede postopka priprave izjave lastnika objekta. Podjetniki nas sprašujete ali je obvezno na postopek registracije prinesti overjeno izjavo lastnika objekta. Izjava lastnika objekta je obvezen dokument, ki ga je potrebno priložiti k vlogi za vpis podjetja v poslovni register, če podjetnik naslov podjetja določi na objektu katerega sam ni lastnik ali vsaj solastnik. Je pa več načinov, kako lahko podjetnik pride do overjene izjave lastnika objekta. V nadaljevanju članka vam bomo predstavili nekaj primerov.

Ustanovite s.p. ali d.o.o. pri nas na Dati!

podjetniško svetovanje

Kaj je enoosebni d.o.o.?

Lastnik objekta je odsoten, vam pa se mudi s postopkom registracije d.o.o.

Družbenik d.o.o., lahko opravi postopek registracije družbe na DATA točki. Po pripravi dokumentov na registraciji mora na banki odpreti začasen račun, kamor nakaže ustanovni kapital. Banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga mora najkasneje v 14 dneh vrniti referentu DATA točke. Do takrat pa lahko uredi z lastnikom objekta tudi izjavo lastnika, da mu dovoli poslovati na naslovu, katerega lastnik je. Torej družbenik hkrati s potrdilom o vplačilu kapitala na DATA točko dostavi še overjeno izjavo lastnika objekta.

Prispevki za popoldanski s.p.

Ustanovite podjetje

 Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Lastnik objekta želi brezplačno overiti izjavo na DATA točki

Podpis na izjavi lastnika objekta lahko lastnik overi ali pri notarju ali na upravni enoti ali na DATA točki, če podjetnik na DATA točki opravlja postopek registracije. DATA točka ima sistem naročanja strank na registracijo. Zato lahko bodoči podjetnik, ko ima dogovorjen termin na DATA točki, napoti lastnika objekta na overitev podpisa že pred opravljanjem postopka registracije podjetja na DATA točki. Referent DATA točke opravi overitev podpisa in shrani izjavo lastnika objekta do prihoda podjetnika na postopek. Brezplačna overitev izjave lastnika objekta se zgodi tudi v primeru, da lastnik objekta pride hkrati s podjetnikom na postopek registracije. Lahko pa podjetnik opravi registracijo podjetja in naknadno dostavi referentu overjeno izjavo.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Lastnik objekta vam ne da soglasja za poslovni naslov

V takem primeru ima podjetnik možnost, da za poslovni naslov najame storitev virtualne pisarne podjetja DATA. Gre za storitev, ko podjetnik podpiše pogodbo o najemu naslova na lokaciji podjetja DATA in mesečno plačuje za storitev virtualne pisarne. Pošto podjetja prejema na naslov podjetja DATA, ki ga tudi pooblasti za sprejem poštnih pošiljk za njegovo podjetje, za prepošiljanje pošte in obveščanje o prispeli pošti. Za več informacij nas lahko pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si!

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja