Go to Top

Izjava lastnika objekta naj vas ne odvrne od registracije podjetja!

Izjava lastnika objekta za poslovni naslov podjetnika, se lahko uredi na več načinov. Naj vam ne predstavlja ovire pri načrtovanju ustanavljanju podjetja. Preverite, kako lahko “rešite zagato”, če vam lastnik objekta noče podpisati izjave lastnika objekta. Za dodatne informacije pa se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce! Ti so vam na voljo na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Izjavo lastnika objekta lahko uredite naknadno

Veliko vprašanj je glede postopka priprave izjave lastnika objekta. Ali je obvezno na postopek registracije prinesti overjeno izjavo lastnika objekta? Izjava lastnika objekta je obvezen dokument, ki ga je potrebno priložiti k vlogi za vpis podjetja v poslovni register v primeru, da podjetnik naslov podjetja določi na objektu, kjer sam ni lastnik ali vsaj solastnik. Obstaja več načinov, kako lahko podjetnik pride do overjene izjave lastnika objekta. V nadaljevanju članka vam bomo predstavili nekaj primerov.

Izračun plače

Lastnik objekta je odsoten, vam se mudi s postopkom registracije

Družbenik d.o.o., lahko opravi postopek registracije družbe na DATA točki. Po pripravi dokumentov na registraciji mora na banki odpreti začasni račun, kamor nakaže ustanovni kapital. Banka izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga mora najkasneje v 14 dneh prinesti svetovalcu DATA točke. V tem času pa lahko uredi z lastnikom objekta tudi izjavo lastnika, da mu dovoli poslovati na naslovu, katerega lastnik je. Družbenik hkrati s potrdilom o vplačilu kapitala, na DATA točko prinese še overjeno izjavo lastnika objekta.

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Ustanovitev podjetja

Kilometrina 2024

Lastnik objekta lahko brezplačno overi izjavo na DATA točki

Podpis na izjavi lastnika objekta lahko lastnik overi ali pri notarju, upravni enoti ali na DATA točki, če podjetnik postopek registracije opravlja na DATA točki.  DATA točka ima sistem naročanja strank na registracijo. Zato lahko bodoči podjetnik, ko ima dogovorjen termin na DATA točki, napoti lastnika objekta na overitev podpisa že pred opravljanjem postopka registracije podjetja na DATA točki. Svetovalec opravi overitev podpisa in shrani izjavo lastnika objekta do prihoda podjetnika na postopek. Brezplačna overitev izjave lastnika objekta se opravi tudi v primeru, da lastnik objekta pride hkrati s podjetnikom na postopek registracije. Lahko pa podjetnik opravi registracijo podjetja in naknadno dostavi svetovalcu overjeno izjavo.

Prispevki za s.p. za 2024

Lastnik objekta ne more s podjetnikom na postopek registracije podjetja

Podjetniški svetovalci v podjetju DATA najdemo rešitev za overitev izjave lastnika objekta tudi v primeru, ko ni možen istočasen prihod obeh deležnikov na postopek registracije. Podjetnikom predlagamo, da lastnika objekta napotijo v podjetje DATA kadarkoli v času uradnih ur, torej med 8. In 16. uro vsak delovni dan. S seboj mora imeti osebni dokument.

Interni akti podjetja

Lastnik objekta vam ne da soglasja za poslovni naslov

V takem primeru ima podjetnik možnost, da za poslovni naslov najame storitev virtualne pisarne podjetja DATA. Gre za storitev, pri kateri podjetnik sklene pogodbo o najemu naslova na lokaciji podjetja DATA in mesečno plačuje za storitev virtualne pisarne. Pošto podjetja prejema na naslov podjetja DATA, ki ga tudi pooblasti za sprejem poštnih pošiljk za njegovo podjetje, za prepošiljanje pošte in obveščanje o prispeli pošti. Za več informacij nas lahko pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si!

Prijavite se na naše e-novice!

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja