Go to Top

Datum registracije sp je lahko 1.1.2022, čeprav je sobota!

Datum registracije je lahko prvi dan prihodnjega leta

Datum registracije sp, lahko določite na 1.1.2022, čeprav je ta dan sobota. To svetujemo podjetniški svetovalci podjetnikom, ki nas sprašujejo, kdaj je prvi možen datum za vpis v poslovni register v novem letu. Imate tudi vi dileme povezane s podjetništvom? Za individualno svetovanje nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Datum registracije mora podjetnik izbrati preden začne s postopkom registracije

Odločili ste se, da boste postopek registracije sp opravili na DATA točki. Na dogovorjeni dan pridete na postopek in prvi možni datum registracije podjetja je naslednji dan ali katerikoli datum 30 dni v naprej. Če želite, da je vaše podjetje ustanovljeno na prvi dan novega leta, je zadnji dan za pripravo dokumentov petek, 31.12.2021.

Ustanovitev podjetja

podjetniško svetovanje

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Kdaj boste prejeli sklep o vpisu v poslovni register, če je datum registracije 1.1.2022?

Če ste datum registracije postavili na dan 1.1.2022, bo vašo vlogo za vpis v poslovni register AJPES obravnaval prvi delovni dan v novem letu. To je ponedeljek, 3.1.2022. Ajpes vam bo ta dan določil matično številko vašega podjetja. Davčna številka je kar vaša osebna davčna številka, s katero ste opravili postopek registracije sp. Datum registracije sp bo torej 1.1.2022, sklep o vpisu v register podjetij pa boste prejeli 4. ali 5. januarja na naslov, ki ste ga določili na postopku registracije na DATA točki.

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Kaj morate storiti po prejemu sklepa o registraciji sp?

Sklep o registraciji sp je dokument s katerim urejate odprtje TRR računa na banki. Kakšne vrste bančni račun lahko odpre sp smo pisali v tem članku. Po registraciji sp mora podjetnik opraviti postopke, ki se navezujejo na zakonodajo s področja varstva in zdravja pri delu. Opraviti mora usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu. Ste vedeli, da ga lahko opravite tudi pri nas na Dati? Preverite in se prijavite na naslednji termin! Podjetnik mora izdelati oceno tveganja in opraviti zdravniški pregled na medicini dela. Vsa potrdila, ki jih dobi v zvezi s temi postopki, hrani med svojimi dokumenti podjetja.

Informativni izračun za normirance

Brez pomoči sposobnega računovodje ne bo šlo

Podjetnik mora čim prej do računovodje, da mu pojasni zakonitosti finančnega dela poslovanja podjetja. DATA točka je organizirana tako, da nudi podjetniku pred postopkom registracije sp, sestanek z računovodjo. Ta mu pojasni način sodelovanja, organiziranja in pomoči pri finančnem poslovanju podjetja. Vabimo vas tudi, da postanete stranka našega računovodskega servisa! Pokličite nas na 01/600-1530, povejte vaše želje, vse ostalo v zvezi z registracijo podjetja in poslovanjem v novem letu, vam bomo uredili mi.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja