Go to Top

Sklep o registraciji s.p. se vroča drugače

Novela Zakona o gospodarskih družbah je že spomladi vnesla nekaj sprememb v postopek registracije s.p., ki ga sicer natančneje predstavljamo na skupinskem svetovanju pred registracijo podjetjaNa to področje pa je novosti prinesel tudi spremenjen Zakon o Poslovnem registru Slovenije. Sklep o registraciji s.p. se po novem ne bo več vročal z osebno vročitvijo, pač pa bo poslan z navadno poštno pošiljko.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Brezplačno izobraževanje za vse, ki se pripravljate na ustanovitev podjetja.

Več informacij

Status samostojnega podjetnika pridobite z vpisom v Poslovni register SlovenijeZakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) namreč določa, da lahko podjetnik začne opravljati dejavnosti šele po tem, ko je vpisan v register. Prijavo za vpis v register bo bodočemu podjetniku uredil referent VEM točke Data, kjer bo podjetnik opravil postopek za ustanovitev podjetja.

Ustanovitev podjetja v treh korakih

  • Rezervacija termina za registracijo podjetja na VEM točki Data

Postopek ustanovitve oziroma registracije svojega podjetja lahko opravite na katerikoli točki VEM v Sloveniji, ena najuspešnejših pa je točka VEM Data. Samo v lanskem letu smo uspešno izvedli več kot 5.000 registracij podjetij. To nas uvršča na 4. mesto med vsemi točkami VEM v državi. Če želite svoje podjetje registrirati pri nas, nam pišite na naslov data@data.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 6001 530.

  • Izvedba postopka za registracijo s.p.

sklep o registraciji s.p.

Ko pridete k nam na dogovorjeni termin, prinesite s seboj veljavni osebni dokument in davčno številko. V primeru, da niste 100-odstotni lastnik objekta na poslovnem naslovu, navedenem v prijavi, morate priložiti overjeno izjavo lastnika. Denarnico pa lahko pustite doma, saj je registracija s.p. brezplačna.

  • Sklep o registraciji s.p.

Sklep o registraciji s.p. boste praviloma prejeli v dveh do treh dneh po predlaganem datumu vpisa, spremembe ali izbrisa v/iz Poslovnega registra Slovenije. Na sklepu, ki ga pošlje Ajpes (Agencija RS za javnopravne evidence in storitve), bo navedena matična vašega s.p.. Davčna številka s.p. pa je ista kot osebna davčna številka podjetnika.

Sledi odprtje poslovnega računa in izbira pravega računovodskega servisa.

Na zelo podoben in prav tako enostaven način lahko na VEM točki Data ustanovite tudi d.o.o.. Če niste prepričani, katero obliko podjetja izbrati – s.p. ali d.o.o. – vam brezplačno svetujemo na skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Sklep o registraciji s.p. po novem

Sklep o registraciji s.p. Ajpes od 14. oktobra 2017 dalje ne vroča več z osebno vročitvijo, ampak je sklep o registraciji s.p. poslan z navadno poštno pošiljko. Samostojni podjetniki lahko izrazijo tudi željo, da se jim sklep o registraciji s.p. vroči osebno na eni izmed izpostav Ajpesa.

Z navadno pošto se bodo pošiljali tudi sklepi o vpisu spremembe pri samostojnem podjetniku, ki je bila vpisana na podlagi vložene prijave samostojnega podjetnika.

Šteje se, da je vročitev opravljena na dan objave sklepa na Ajpesovem spletnem portalu. Samostojni podjetnik se lahko na sklep o registraciji s.p. pritoži v roku 8 dni od vročitve, to je od objave sklepa na spletnem portalu.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja