Go to Top

Ob prvi registraciji s.p. vam pripada ugodnost!

Ob prvi registraciji s.p. se nekateri podjetniki srečujejo z začetnim strahom in dilemami. Zato nekateri niso prepričani, ali odpreti s.p. ali ne. A bodite brez skrbi. Ob prvi registraciji s.p. vam ob strani lahko stojijo naši podjetniški svetovalci, ki vam pomagajo odgovoriti na vsa vprašanja in dileme. Pokličite nas na 01/600-1530 ter se dogovorite za ponudbo svetovanja. Povpraševanje nam lahko pošljete tudi na data@data.si. Ne pozabite, pri nas lahko registracijo podjetja opravite povsem brezplačno! Katere pa so dodatne ugodnosti novopečenih podjetnikov?

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem

Ob prvi registraciji s.p. plačujete nižje prispevke!

Za bodoče podjetnike, ki se odločajo za odprtje s.p., je koristno vedeti, da v prvih dveh letih plačujejo nižje prispevke. Gre za prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Ob prvi registraciji s.p. so za samostojnega podjetnika nižji za 50 %. Drugo leto se ta oprostitev zmanjša na 30 odstotkov prispevka. Na tej točki velja poudariti, da to velja zgolj ob prvi registraciji s.p.! Če ste v preteklosti že imeli s.p. ter ste ga nato zaprli, oprostitev plačila teh prispevkov ne velja. Enostavneje povedano – plačevanje nižjih prispevkov velja zgolj ob prvem vpisu v poslovni register.

 Brezplačno registrirajte podjetje na Dati

 Preberite o višini prispevkov za s.p.

Koliko torej znašajo prispevki ob prvi registraciji s.p.?

Ob prvi registraciji s.p. od začetka julija 2013 velja, da bodoči podjetniki lahko uveljavljajo delno oprostitev plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. S tem se zmanjša finančna obremenitev na začetku opravljanja dejavnosti. Prispevki za socialno varnost samozaposlenih so sicer sestavljeni iz prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter prispevkov za zdravstveno zavarovanje.

Za leto 2023 minimalni prispevki za s.p. znašajo 463,87 EUR. Ob prvi registraciji s.p. skupni prispevki v prvih 12 mesecih znašajo 316,02 EUR (to velja za leto 2023). V drugem letu poslovanja pa so ob prvi registraciji s.p. prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje 30 % nižji.

Odprite popoldanski s.p. ob redni zaposlitvi

Ob prvi registraciji s.p. se posvetujte s podjetniškim svetovalcem!

Vsak, pred katerim je nova podjetniška pot, na začetku ogromno vprašanj. Zato se je ob prvi registraciji s.p. smiselno posvetovati s podjetniškim svetovalcem. Ta vam bo svetoval, katero dokumentacijo potrebujete, kako določiti datum registacije podjetja, o bančnem računu za s.p. Prav tako se boste posvetovali glede vodenja poslovnih knjig. Odgovoril vam bo na vprašanje, ali se vam mogoče splača biti normiranec ipd. Ker boste prvo registracijo s.p. opravili na naši Data točki, vam tudi računovodje ni treba iskati drugje! V našem podjetju imamo namreč odličen računovodski servis z več kot 30-letnimi izkušnjami! Pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za posvet s podjetniškim svetovalcem, za termin registracije podjetja ter za naše računovodske storitve!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja