Go to Top

Ob prvi registraciji s.p. vam pripada ugodnost!

Ob prvi registraciji s.p. na začetku plačujete manj prispevkov

Ob prvi registraciji s.p. se nekateri podjetniki srečujejo z začetnim strahom in dilemami. Zato nekateri niso prepričani, ali odpreti s.p. ali ne. A bodite brez skrbi. Ob prvi registraciji s.p. vam ob strani lahko stojijo naši podjetniški svetovalci, ki vam pomagajo odgovoriti na vsa vprašanja in dileme. Pokličite nas na 01/600-1530 ter se dogovorite za svetovanje in rezervirajte termin za registracijo s.p. Povpraševanje nam lahko pošljete tudi na [email protected].

Informativni izračun plače

Ob prvi registraciji s.p. plačujete nižje prispevke!

Za bodoče podjetnike, ki se odločajo za odprtje s.p., je koristno vedeti, da v prvih dveh letih plačujejo nižje prispevke. Gre za prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Ob prvi registraciji s.p. so za samostojnega podjetnika nižji za 50 %. Drugo leto se ta oprostitev zmanjša na 30 odstotkov prispevka. Na tej točki velja poudariti, da to velja zgolj ob prvi registraciji s.p.! Če ste v preteklosti že imeli s.p. ter ste ga nato zaprli, oprostitev plačila teh prispevkov ne velja. Enostavneje povedano – plačevanje nižjih prispevkov velja zgolj ob prvem vpisu v poslovni register.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Koliko torej znašajo prispevki ob prvi registraciji s.p.?

Ob prvi registraciji s.p. od začetka julija 2013 velja, da bodoči podjetniki lahko uveljavljajo delno oprostitev plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. S tem se zmanjša finančna obremenitev na začetku opravljanja dejavnosti. Prispevki za socialno varnost samozaposlenih so sicer sestavljeni iz prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter prispevkov za zdravstveno zavarovanje. Za leto 2022 minimalni prispevki za s.p. znašajo 451,41 evra. Ob prvi registraciji s.p. skupni prispevki v prvem letu znašajo 307,54 evra (to velja za leto 2022). V drugem letu pa poslovanja pa so ob prvi registraciji s.p. prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje 30 % nižji.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Ob prvi registraciji s.p. se posvetujte s podjetniškim svetovalcem!

Dejstvo je, da ima vsak, pred katerim je nova podjetniška pot, na začetku ogromno vprašanj. Zato se je ob prvi registraciji s.p. smiselno posvetovati s podjetniškim svetovalcem. Ta vam bo svetoval, katero dokumentacijo potrebujete, kako določiti datum registracije podjetja, o bančnem računu za s.p. Prav tako se boste posvetovali glede vodenja poslovnih knjig. Odgovoril vam bom na vprašanje, ali se vam mogoče splača biti normiranec ipd. Ker boste prvo registracijo s.p. opravili na naši Data točki, vam tudi računovodje ni treba iskati drugje! V našem podjetju imamo namreč odličen računovodski servis z več kot 30-letnimi izkušnjami! Pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za posvet s podjetniškim svetovalcem, za termin registracije podjetja ter za naše računovodske storitve!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja