Go to Top

Rabim d.o.o. – kje in kako ga naj registriram?

Rabim d.o.o. – registrirajte d.o.o. pri nas na Dati!

Rabim d.o.o. takoj in čim prej, sporočate te dni, ker se vam mudi z nakupom nepremičnine, podpisom pogodbe o poslovnem sodelovanju, kandidaturi na razpisu ipd. Že nedolgo nazaj smo sicer pisali o tem, kako najhitreje ustanoviti d.o.o. Odgovor je naša Data točka! Če je ustanovitev podjetja tudi v vašem načrtu, nas čimprej pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na e-mail data@data.si. Dogovorili se boste za termin registracije vašega podjetja!

Informativni izračun plače

Rabim d.o.o. čim prej, kaj moram storiti?

Preden pokličete na DATA točko za termin registracije d.o.o., morate razmisliti sledeče:

Tako pripravljeni na registracijo d.o.o., se boste na DATA točki zadržali do 30 minut. Na postopku potrebujete državljani Slovenije le veljaven osebni dokument.

Tudi registracija s.p. na Dati je hitra in enostavna!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi o regresu 2022 – koliko in do kdaj?!

Rabim d.o.o., kaj naredim po pripravi dokumentov na DATA točki?

Po podpisu dokumentacija s strani deležnikov postopka na DATA točki, greste na izbrano banko, kjer odprete začasni račun in nanj nakažete ali položite znesek ustanovnega kapitala. Banka vam izda potrdilo o vplačilu kapitala in to potrdilo čim prej vrnete referentu DATA točke. Referent elektronsko odda vlogo na sodni register. Če je z vlogo vse v redu, ste registrirani v nekaj dneh. Sklep sodišča (kjer je navedena matična in davčna številka vaše družbe) prejmete na naslov, ki ste ga določili ob registraciji. Z njim se vrnete nazaj na banko in začasni račun spremenite v poslovni račun. Podjetje lahko posluje.

Preberite še – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Rabim d.o.o. in moram čim prej postati zavezanec za DDV. Kako?

Takoj po vpisu družbe v register podjetij, oddate vlogo na obrazcu DDV-P2 z ustreznimi prilogami na FURS. Pri popolni oddaji vloge vam lahko pomaga računovodja podjetja DATA, ki vlogo za DDV odda preko eDavkov. Lahko pa vlogo za DDV odda tudi referent, ki vam je pripravil dokumentacijo za d.o.o.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Rabim d.o.o. in v njem se moram zaposliti

Zaposlitev družbenika družbe, ki je hkrati zastopnik – direktor družbe, se lahko na DATA točki opravi po vpisu družbe v poslovni register. Na postopek prijave v zavarovanje mora družbenik, ki je tudi zastopnik družbe, prinesti podpisano pogodbo o zaposlitvi in podatek o končani formalni šolski izobrazbi.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Na hitro smo vam opisali postopek registracije d.o.o. na DATA točki. Za podrobnosti in še bolj temeljito pripravo na postopek pa so vam na voljo svetovalci podjetja DATA, ki vas bodo opremili s praktičnimi informacijami, da bo postopek tekel brez zapletov. Stavek »rabim d.o.o. čim prej« je njihova stalnica pri delu s podjetniki. Pišite nam na data@data.si ali pokličite na 01/600-1530 za ponudbo za svetovanje.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja