Go to Top

Mobilna aplikacija eDavki – ali jo že uporabljate?

Mobilna aplikacija eDavki poenostavlja poslovanje s FURS

Mobilna aplikacija eDavki je namenjena enostavnejšemu poslovanju zavezancev s Finančno upravo Republike Slovenije. Z njo lahko preverite, če imate plačane davke in prispevke. Omogoča hiter vpogled v lastne podatke ter ponuja veliko funkcionalnosti poslovanja s FURS.

Informativni izračun plače

Mobilna aplikacija eDavki – komu je namenjena?

Aplikacija je namenjena fizičnim osebam, zakonitim zastopnikom poslovnih subjektov ter zunanjim EDP pooblaščencem fizičnih oseb.

Mobilna aplikacija eDavki za fizične osebe

Mobilna aplikacija eDavki nudi precej funkcionalnosti za fizične osebe. Med najbolj uporabljenimi so:

  • dostop do podatkov o obračunu in plačevanju delodajalca prispevkov za socialno varnost (v primeru neplačevanja fizična oseba prejme obvestilo);
  • osebni koledarček (preko katerega se prejemajo obvestila o konkretnih obveznostih in pravicah – npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka);
  • oddaja vloge za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane;
  • preveritev letne odmere dohodnine;
  • izjava za mesečni temeljni dohodek;
  • stanje turističnih bonov.

Želite registrirati s.p.?

Mobilna aplikacija eDavki za zastopnike drugih zavezancev

Aplikacija omogoča tudi delo v imenu drugih zavezancev. Uporabljajo jo lahko zakoniti zastopniki poslovnih subjektov ali pa pooblaščenci fizičnih oseb.

Zakoniti zastopniki poslovnih subjektov lahko dostopajo do profilov poslovnih subjektov in s tem vlagajo in prejemajo dokumente. Hkrati lahko pregledujejo že vložene dokumente in imajo vpogled v podatke poslovnega subjekta.

Pooblaščenec fizične osebe pa lahko dostopa do profila fizične osebe, ki ga je pooblastila. Obseg elektronskega poslovanja pooblaščenca fizične osebe je odvisen od danega pooblastila.  Zastopnik fizične osebe ali poslovnega objekta s pomočjo aplikacije prejema različna obvestila. Če potrebujete davčno svetovanje, se lahko obrnete tudi na nas.

podjetniško svetovanje

Mobilna aplikacija eDavki – ostale funkcionalnosti

Aplikacija ima še številne ostale funkcionalnosti, nekatere najbolj izpostavljene so:

  • obrazci, kjer je omogočen dostop do vseh obrazcev FURS;
  • možnost pooblaščanja v aplikaciji;
  • prilagoditev profila z izpostavljenimi področji fizične osebe ali profilu poslovnega subjekta;
  • knjigovodska kartica zavezanca;
  • kontakti finančnih uradov;
  • iskalnik;
  • omogočeno deljenje dokumentov in obvestil.

Prijavite se na e-novice

Mobilna aplikacija eDavki – kako do nje?

Najbolje je, da številne funkcionalnosti, ki jih ponuja mobilna aplikacija eDavki preverite kar sami. Na voljo je v Google Play in v iOS App Store. Če ste že uporabnik spletne aplikacije eDavki, se vam v mobilno aplikacijo eDavki ni potrebno registrirati. V tem primeru zgolj vpišete svojo davčno številko in geslo. Določite svoje štirimestno PIN-kodo ali pa se odločite za potrditev s prstnim odtisom in aplikacijo lahko začnete uporabljati.

V kolikor je mobilna aplikacija prva izbira poslovanja preko kakršnekoli aplikacije s FURS, se je treba najprej registrirati. Postopek je podoben kot pri vpisu, le da boste morali iz zadnje dobljene davčne napovedi izpisati identifikacijsko številko in svojo odločitev potrditi s številko prejete kode, ki jo dobite po SMS sporočilu. V kolikor zadnje dobljene davčne napovedi nimate, lahko to v aplikaciji označite ter vam kodo pošljejo po pošti.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja