Go to Top

Koriščenje turističnih bonov – preverite, koliko denarja vam je še ostalo

Koriščenje turističnih bonov iz lanskega leta je mogoče do konca letošnjega

Koriščenje turističnih bonov, ki jih je slovenska vlada leta 2020 namenila le za plačilo namestitve z zajtrkom, je bilo izrabljeno približno polovično. Preostali znesek lahko porabite tudi letos, saj je vlada njihovo veljavnost podaljšala za eno leto, to je do konca leta 2021. Letos smo dobili nove bone, in sicer za širšo uporabo. Porabite jih lahko poleg namestitvenih obratov tudi v gostinstvu, kulturi, športu in rekreaciji.  Koriščenje turističnih bonov je mogoče večkratno. Veste, kako preveriti, koliko neizkoriščenega denarja še imate v bonih?

 PREVERITE KOLIKO DOHODNINE BOMO PLAČEVALI PO NOVEM LETU!

Preverite dobroimetje svojega turističnega ali letošnjega bona

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Za vse, ki so imeli stalno prebivališče v Republiki Sloveniji na dan 13. marca 2020, je bilo v letu 2020 omogočeno koriščenje turističnih bonov, in sicer v vrednosti 200 evrov za odrasle in 50 evrov za mladoletne. Če jih še niste v celoti porabili, lahko preverite, koliko denarja vam je še ostalo. Prav tako pa lahko izveste tudi stanje bona drugih oseb. To omogoča portal eDavki, in sicer neposredno prek portala ali prek mobilne aplikacije eDavki.

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

S kvalificiranim digitalnim potrdilom ali uporabniškim imenom in geslom vstopite v portal eDavki. Nato pod gumbom Vpogledi kliknite na Vpogled v unovčene bone. Tako lahko preverite, koliko bonov vam pripada, koliko dobroimetja še imate in kje je bilo koriščenje turističnih bonov uporabljeno.

Preberite kje PCT  pogoj ni več zahtevan

Vpogled v dobroimetje turističnih bonov druge osebe

Če želite preveriti koriščenje turističnih bonov druge osebe, npr. vašega otroka, morate imeti za dostop v zaprti del portala eDavki zunanje EDP pooblastilo. Za dodelitev pooblastila morate oddati vlogo, ki jo pošljete na krajevno pristojen Finančni urad ali po elektronski pošti.

Informativni izračun plače

Če vam preverjanje stanja, koliko so še vredni turistični boni in letošnji boni, ni uspelo, lahko vpogled v sistem opravijo informatorji. Pokličete jih lahko na številko 08 200 1005 ali prek elektronske pošte bon.info@gv.si. Pri tem se preverjajo ustrezne pravice, morate se ustrezno identificirati, ugotoviti se mora tudi vaša upravičenost do želenih podatkov, če vas zanimajo turistični boni druge osebe.

Želite več informacij o popoldanskem s.p.?

pravno svetovanje

Potrebujete zanesljiv računovodski servis?

Kako koriščenje turističnega bona preverijo podjetja?

 Podobno lahko koriščenje turističnih bonov preverijo tudi podjetja, ki so upravičena do sprejemanja bonov. V eDavkih se prek gumba Vpogledi odpre Vpogled v unovčene turistične bone in tako lahko podjetje spremlja koriščenje turističnih bonov pri njih. Če to ni mogoče, se bo izpisalo opozorilo z napako: »Niste ponudnik gostinskih, turističnih, športnih ali kulturnih storitev, zato dokumenta ne morete oddati.«

Vas zanima ustanovitev podjetja?

Želite postati ponudnik omenjenih storitev? Obrnite se na nas, vodili vas bomo, da bo ustanovitev podjetja hitra in preprosta.

KJE BOMO LAHKO KORISTILI 100€ TURISTIČNIH BONOV?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja