Go to Top

Spremembe pogoja PCT – kje po novem ni več zahtevan?

Spremembe pogoja PCT je vlada na dopisni seji izdala v Odloku o spremembah in dopolnitvah pogoja PCT

Spremembe pogoja PCT je vlada izdala v Odloku o spremembah in dopolnitvah pogoja PCT. Spreminja se izpolnjevanje pogoja PCT za delavce, ki delo opravljajo na domu ter določa spremembo izpolnjevanja pogoja PCT na bencinskih servisih. Prav tako odlok predvideva tudi spremembo pri uporabi zaščitne maske.

Informativni izračun plače

Spremembe pogoja PCT za delavce, ki opravljajo delo na domu

Po seji vlade so v sporočilu za javnost zapisali, da Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 spreminja izpolnjevanje pogoja PCT uvaja spremembe pogoja PCT za delavce, ki opravljajo delo na domu. Odlok namreč določa, da izpolnjevanje pogoja PCT ni potrebno za delavce, ki delo opravljajo na domu, in sicer v času opravljanja dela na domu. Dokler delavci, ki jim je delodajalec dovolil opravljati delo na domu, opravljajo delo doma ne potrebujejo izpolnjevati pogoja PCT.

Informativni izračun DOHODNINE 

podjetniško svetovanje

Koriščenje turističnih bonov – preverite, koliko denarja vam je še ostalo 

Spremembe pogoja PCT tudi na bencinskih servisih

Z odlokom je prišlo tudi do spremembe pogoja PCT pri uporabnikih storitev pri oskrbi na bencinskih servisih. Ti morajo pogoj PCT izpolnjevati zgolj, če uporabljajo storitve ali kupujejo blago v zaprtih prostorih. Bencinski servisi namreč zagotavljajo varno izvajanje dejavnosti brez neposrednih stikov na vseh odprtih prostorih in krajih. Sporočili so, da je preskrba z motornimi gorivi tudi sestavina kritične infrastrukture pri preskrbi z energenti.

Želite registrirati s.p.?

Spremembe pogoja PCT pri športu in zaščitna maska tam ni potrebna

Z odlokom se določa tudi, da se lahko športna vadba izvaja brez uporabe zaščitne maske. Hkrati pa ni potrebno zagotavljati medosebne razdalje, ne glede na to, ali se vadba oz. športna dejavnost izvaja na odprtih ali v zaprtih prostorih. Nova izjema glede uporabe zaščitne maske je dovoljena, če osebe izpolnjujejo pogoj PCT. To ne velja za otroke do 15. leta starosti, saj za njih velja splošna izjema. Odlok je začel veljati z današnjim dnem.

Želim se prijaviti na e-novice

Še vedno pa ostajajo v veljavi ostali ukrepi glede pogoja PCT, o katerih smo pisali tukaj.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja