Go to Top

Turistični boni – kje in za kaj jih bomo lahko koristili

Turistični boni bodo zaživeli predvidoma 15.07.2021

Turistični boni so, potem ko je predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije Covid-19 potrdil tudi Državni zbor, ponovno spet na voljo. Predvideno s prihodnjim tednom bodo vsi polnoletni državljani s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji prejeli bon v višini 100 evrov. Mladoletni pa v višini 50 evrov. Država bo tako za spodbujanje turizma z novimi turističnimi boni namenila v skupni vrednosti 192,2 milijona evrov.

Obračunajte si plačo!

Turistični boni – kje jih koristiti?

Potrebujete davčni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije Covid-19 je bil sicer že potrjen, ni pa še objavljen v Uradnem listu. Veljati bo začel dan po objavi.

Če so bili do zdaj na voljo zgolj za nastanitve ali nastanitve z zajtrkom, bodo sedaj novi turistični boni zagotavljali mnogo širšo uporabo. Predvidoma prihodnji teden bomo lahko z njimi plačevali tudi obroke v restavracijah, potovanja pri turističnih agencijah, vstopnice za športne in kulturne prireditve ter celo obisk fitnes centrov. Bon pa boste lahko izkoristil tudi v več manjših zneskih in pri različnih ponudnikih storitev.

 

Obvezno preberite: PREVOZ NA DELO BO SEDAJ PLAČAN MANJ

 

podjetniško svetovanje

 

Kaj je bolje s.p. ali d.o.o.? Preverite 

Do zdaj je izkoriščena polovica lanskih turističnih bonov

Po podatkih Furs-a je bila do sedaj izkoriščena polovica lanskih turističnih bonov. To predstavlja skoraj 1,028 milijona bonov v skupni vrednosti 146,01 milijona evrov.

Lanski turistični boni so sicer unovčljivi še do konca letošnjega leta, torej 31. decembra 2021. Prav tako pa bodo novi turistični boni, enako kot lansko leto, prenosljivi med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena. Novi turistični boni ne bodo vplivali na bone, ki so bili uvedeni že v lanskem letu.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Se nam obeta novo zaprtje gospodarstva?

Če bi se zaradi povečanja števila okuženih in nezadostne precepljenosti gospodarstvo jeseni spet zapiralo, bi prišlo do ogromne ekonomske škode. Po napovedih Gospodarske zbornice Slovenija bi to pomenilo izgubo 1,7 milijarde evrov prihodkov in 2.500 delovnih mest. Državo pa bi podpora prizadetemu gospodarstvu stala okoli 800 milijonov evrov.

Vas zanima ustanovitev s.p.?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja