Go to Top

Dejavnosti pri d.o.o. – katere so najpogosteje registrirane?

Dejavnosti pri d.o.o., ki jih podjetniki izbirajo ob registraciji družbe z neomejeno odgovornostjo, so zelo raznolike. V nadaljevanju bomo našteli nekaj najpogostejših, in pojasnili, kako jih izberete. Nameravate ustanoviti d.o.o. in ste v zadregi, katere dejavnosti izbrati ter kam sodi vaša poslovna ideja? Lahko vam pomagamo z individualnim svetovanjem. Seveda pa lahko pri nas podjetje tudi ustanovite! Pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo.

Izračunajte si plačo

Kako družbenik izbere dejavnosti pri d.o.o.?

Dejavnosti pri d.o.o. družbenik izbere iz dokumenta, ki se imenuje Standardna klasifikacija dejavnosti (SKD). Dokument obsega 192 strani in zajema dejavnosti praktično z vseh področij človeškega življenja. Obstaja več vrst dejavnosti znotraj SKD – regulirane, neregulirane in obrtne dejavnosti. Ob registraciji podjetja družbenik določi temeljno dejavnost in dodatne dejavnosti podjetja.

Brezplačno registrirajte podjetje

Tudi s.p. lahko registrirate na Dati!

Kako družbenik določi temeljno dejavnost podjetja?

Pri postopku registracije d.o.o., se družbenik odloči in opredeli, katera dejavnost med izbranimi dejavnostmi bo glavna dejavnost družbe. To je lahko tista dejavnost, ki bo družbi prinesla največ prihodkov iz poslovanja. Ta dejavnost bo v registru podjetij AJPES vidna kot temeljna dejavnost in opis te dejavnosti bo viden v popolnem imenu firme.

Razlike med s.p. in d.o.o

Katere so najpogosteje registrirane dejavnosti pri d.o.o.?

Najbolj pogoste dejavnosti, ki so jih naši referenti v zadnjem času registrirali v okviru d.o.o.-jev, so bile dejavnosti na področju gradbeništva, transportnih storitev, trgovine, gostinstva, oddajanja nepremičnin, IT storitve, poslovne storitve ter obrtne dejavnosti.

Izberite zanesljivega računovodjo

Kako je s pogoji za opravljanje dejavnosti pri d.o.o.?

Dejavnosti pri d.o.o. se seveda razlikujejo tudi po tem, kakšne pogoje mora posameznik izpolnjevati, da jih lahko opravlja. Pri nekaterih posebnih pogojev ni; so neregulirane. Poznamo tudi regulirane in obrtne dejavnosti. Za slednje velja, da mora družbenik za opravljanje le-teh pridobiti obrtno dovoljenje in izpolnjevati pogoj izobrazbe. Če družbenik ustrezne izobrazbe nima, lahko zaposli osebo z ustrezno izobrazbo in družba nato lahko pridobi obrtno dovoljenje za opravljanje izbranih obrtnih dejavnosti.

Če ste pred registrtacijo d.o.o. in se sprašujete glede dejavnosti, ki jih želite registrirati in o pogojih za opravljanje le-teh, smo vam na voljo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530 za ponudbo za svetovanje.

 Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja