Go to Top

Potovanje po EU bo možno ob upoštevanju novih kriterijev!

Potovanje po EU pod omejitvami bo po novem bolj transparentna in predvidljiva s skupnimi evropskimi kriteriji – ti bodo olajšali potovanje ter odhod na delo in bodo objavljeni na novem »korona zemljevidu«!

Informativni izračun plače

Želite slediti ukrepom države v času »korone« kot delodajalec? Pri DATA d.o.o. imamo za vas brezplačen webinar! Postopno sprejemanje novih korona paketov povzroča veliko dvomov in zmede med delodajalci. Prerežite gordijski vozel med zahtevami zakonov, pravilnikov in pogodb v času korone. Obiščite naš webinar Ukrepi delodajalca v času koronavirusa! Za individualno svetovanje naše pravne službe pa nam pišite na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Brez transparentnega vpogleda v ukrepe posameznih držav!

Prekinitve in motnje, ki jih povzroča epidemija in ukrepi za njeno zajezitev, so nekaterim državljanom držav članic EU onemogočila odhod na delo in potovanje do njihovih družinskih članov. Evropski Svet si je zastavil dolžnost, da zagotovi koordinacijo sprejetih ukrepov v posameznih državah članicah in posreduje te podatke državljanom na čimbolj transparenten in enostaven način.

BRUTO NETO PLAČA

Skupni kriteriji in oblikovanje zemljevida!

Evropski svet je vzpostavil sistem, kjer bo vsaka država članica Evropskemu centru za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) poročala sledeče podatke:

Ima vaše podjetje urejene pravilnike in obvezne akte? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

  • število na novo prijavljenih primerov na 100 000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh
  • število testov na 100 000 prebivalcev, opravljenih v zadnjem tednu (stopnja testiranja)
  • odstotek pozitivnih testov, opravljenih v zadnjem tednu (stopnja pozitivnosti testa)

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Enoten »koronski« semafor v pomoč za pripravo na potovanje!

Na podlagi teh podatkov bo ECDC objavil tedenski zemljevid držav članic EU, razdeljen po območjih. Stanje v območjih bo z barvo razvrščen v naslednje kategorije:

  • zeleno, če je 14-dnevna stopnja potrjenih primerov na 100.000 primerov manjši od 25 in delež pozitivnih pod 4%
  • oranžna, če je 14-dnevna stopnja potrjenih primerov na 100.000 nižja od 50, toda delež pozitivno testiranih je 4% ali več ali če je 14-dnevni delež pozitivnih med 25 in 150 in delež pozitivnih med testiranimi pod 4%
  • rdeča, če je 14-dnevna stopnja potrjenih primerov 50 na 100.000 prebivalcev ali več in je delež pozitivnih med testiranimi 4% ali več ali če je 14-dnevna stopnja potrjenih primerov višja od 150
  • siva, če ni dovolj informacij ali če je stopnja testiranja nižja od 300

Informativni izračun dnevnice

Potovanje oseb med zelenimi območji ne sme biti omejeno!

Svet Evrope opozarja države članice, da potovanje oseb med zelenimi območji ne sme biti omejevano! Svet tudi narekuje, da morajo biti ukrepi za potovanje proporcionalni.

Potovanje iz ne-zelenih držav za potujoče dovoljuje izbiro med karanteno ali testiranjem ob prihodu. Države članice se lahko odločajo za zamenjavo testa ob prihodu za testiranje pred odhodom na pot.

Pravni nasvet

Države članice, ki se bodo odločile za uvedbo določene omejitve, bodo najprej morale obvestiti prizadeto državo, kot tudi ostale države članice. Najava ukrepa mora biti objavljena vsaj 24 ur pred uveljavitvijo.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja