Go to Top

Cvetličarne se zapirajo, povpraševanj pa bo vse več – podjetniška ideja!

Cvetličarne se zapirajo kot gobe po dežju, prihaja pa 1. november, ko bo povpraševanja po cvetličnih aranžmajih veliko. Mogoče je prav to pravi čas za odprtje cvetličarske dejavnosti!

Informativni izračun plače

Vas zanima, kako svoj hobi pretvorite v pravo podjetniško idejo? Potem se udeležite našega brezplačnega webinarja Kako zaslužiti s hobijem! V podjetju Data d. o. o. lahko svoje podjetje brezplačno tudi registrirate – tako s. p. kot tudi d. o. o. Pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si za rezervacijo termina. Za vašo podjetniško pot pri nas poskrbimo tudi po registraciji, saj vam ponujamo tudi kvaliteten računovodski servis, ki sodeluje s pravnimi in davčnimi svetovalci. Pri nas dobite vse na enem mestu!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Cvetličarne se zapirajo

Cvetličarne se zapirajo kot gobe po dežju. Kriv je virus. Podjetje Gardenia d.o.o. je zaprlo večino svojih cvetličarn po Sloveniji. Zato je moja cvetličarka, medtem ko mi je zavijala darilo za rojstni dan, vsem prisotnim priporočala odprtje cvetličarske dejavnosti. Dogodek s cvetličarko se je odvijal v poletnih mesecih in cvetličarka je že takrat imela polne roke dela.

BRUTO NETO PLAČA

Cvetličarna kot podjetniška ideja

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Kaj bo v cvetličarnah sedaj, ko prihaja 1. november? Cvetličarji bodo imeli polne roke dela s pripravo cvetličnih aranžmajev. Razmišljeta o podjetniški ideji? Če vas veselijo lepe stvari, imate radi rožice, ste ustvarjalne narave in vas vleče v podjetništvo, potem preberite članek do konca.

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Postopek registracije cvetličarne

V kolikor bi se odločili za ustanovitev podjetja, recimo, da bi se za začetek registrirali kot samostojni podjetnik, potem bi z dejavnostjo izdelave cvetličnih aranžmajev lahko začeli že v treh dneh. Toliko traja, da je s.p. aktiven in lahko posluje. Seveda dela ne bi mogli opravljati, če ne bi registrirali prave dejavnosti. V SKD 2008 je Trgovina na drobno v cvetličarnah navedena pod šifro dejavnosti 47.761. Cvetličarne lahko svoje izdelke prodajajo tudi na stojnicah (47.890), kar bo še posebej aktualno konec meseca ob dnevu spomina na mrtve. Poleg te temeljne dejavnosti pa bi lahko bil dodaten vir zaslužka s.p. še Umetniško ustvarjanje (90.030), izdelava vseh mogočih dodatkov, ki jih cvetličarji uporabijo pri izdelavi unikatnih šopkov. Lahko bi potem, ko minejo udarni dnevi prodaje cvetja, lastnik cvetličarne organiziral delavnico za izdelavo šopka (šifra dejavnosti 85.590) ali pa pripravil prodajno razstavo cvetja (šifra dejavnosti 82.300).

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Vsekakor je potrebno pred odprtjem podjetja razmisliti o poslovni ideji, pripraviti poslovni načrt in v kolikor bi načrtovali odprtje cvetličarne v času epidemije, poznati ukrepe in navodila NIJZ.

Pravni nasvet

Za cvetličarne veljajo priporočila NIJZ glede epidemije COVID-19

Zaradi zaostrovanja epidemioloških razmer v državi, dvomimo, da bodo lahko cvetličarji to leto konec oktobra, svoje izdelke ponujali na sejmih na pokopališčih po Sloveniji. Ob obisku cvetličarne, kjer bomo želeli naročiti aranžma ali kupiti cvetje, bomo morali upoštevati priporočila NIJZ glede nošenja mask, upoštevanja razdalje med kupci, razkuževanja rok in števila strank v cvetličarni.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja