Go to Top

Negativni testi – ponovno ključ za vstop v državo za tujce!

Negativni testi na COVID-19 so s spremembo »Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19« ponovno v veljavi za vstop na mejnih prehodih na zunanji meji! Veljajo tudi negativni testi iz tretjih držav.

Informativni izračun plače

Sprejet je peti protikoronski zakon! Podjetniki, že veste katere ukrepe boste lahko koristili in pod kakšnimi pogoji? Za pomoč se lahko obrnete na našo pravno službo! Pišite nam na data@data.si in povprašajte po ponudbi. Vabljeni pa tudi na naš brezplačni webinar “Ukrepi delodajalca v času koronavirusa“, na katerem vam bom pravnica ukrepe podrobneje predstavila.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Negativni testi na COVID-19 so lahko opravljeni tudi v tretjih državah!

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Petega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Z novim Odlokom so priznani kot veljavni vsi SARS-CoV-2 COVID negativni testi (COVID-19), dokler ti niso starejši od 48 ur in so bili opravljeni pri organizaciji ali posamezniku, ki sta ju Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano prepoznala za ustrezna in verodostojna ter sta navedena na seznamu na spletni strani Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Tako se priznavajo tudi negativni testi, ki so bili opravljeni v tretjih državah, ki so bili opravljeni v skladu z odlokom pri navedenih institucijah v tretjih državah.

Dovoljenje za delo in bivanje v Sloveniji

Negativni testi na COVID-19 niso za osebe, ki še niso dopolnile 14 let!

Za prečkanje zunanje meje v Slovenijo niso potrebni COVID testi za osebe mlajše od 14 let, dokler prehajajo mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki je predložil negativni test. Ob vračanju čez mejo v 72-urah, se bodo za izjeme štele tudi osebe, ki prehajajo mejo iz družinskih razlogov zaradi vzdrževanja stikov z ožjimi družinskimi člani.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Negativni testi na COVID-19 niso potrebni za določene manjše države izven EU!

Ministrstvo za notranje zadeve pojasnjuje, da se kot države članice schengenskega območja se obravnavajo tudi Andora, Monako, San Marino in Vatikan. Državljanom teh držav za vstop ne bodo potrebni COVID testi ali karantena!

Informativni izračun dohodnine

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja