Go to Top

Ukrepi delodajalca v času koronavirusa – brezplačni webinar

Ukrepi delodajalca v času koronovarisa je trenutno aktualna tema svetovanj naših pravnikov. Namreč 19.10.2020 je bila že drugič v tem letu razglašena epidemija koronavirus, kar pomeni, da je veliko delodajalcev moralo začasno zapreti svoja vrata ali pa se je njihovo poslovanje občutno zmanjšalo. Posledica navedenga pa je, da se je zmanjšalo delo njihovih zaposlenih. Zato se na nas obračajo delodajalci, kako lahko rešujejo nastalo situacijo ter kakšne pravice in obveznosti za njih prinaša Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP) oz t.i. 5 – korona paket. Slednji je začel veljati 24. oktobra 2020

Informativni izračun plače

Prav zaradi dilem v zvezi z ukrepi delodajalca v času koronavirusa imamo za vas pripravljen webinar na temo: Ukrepi delodajalca v času koronavirusa. Seveda pa je webinar dobrodiošel tudi za delavce.

Peti korona paket predvsem omogoča podaljšanje ukrepov, katerih namen je olajšati finančno breme delodajalcem in ohranitev delovnih mest. Naši pravniki med svetovanji ugotavljajo, da se večina delodajalcev sicer zaveda svojih obveznosti, a so pogosto izgubljeni med zahtevami zakonov, pravilnikov in pogodb. Še toliko bolj pa zdaj, zaradi novega sprejetega »protikorona zakona«.

Prav zaradi dilem v zvezi z ukrepi delodajalca v času koronavirusa, smo vam pripravili webinar na temo: Ukrepi delodajalca v času koronavirusa – z aktualnimi vprašanji novega »protikorona zakona«

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Kakšni so torej lahko ukrepi delodajalca v času epidemije? Niste prepričani? Izkoristite edinstveno priložnost in se prijavite na brezplačni webinar. Na vaša vprašanja bo odgovarjala izkušena pravnica, Manja Veličkovič.

Kdaj bo izveden webinar “Ukrepi delodajalca v času koronavirusa?

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Mega zakona? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Termine za webinar razpisujemo sproti, glede na povpraševanje. Vam trenutno razpisani termini ne ustrezajo? Brez skrbi – razpisani bodo še dodatni termini!

Vsebina webinarja se bo tako dotikala aktualnih vprašanj novega “protikorona zakona”. Poudarek pa bo predvsem na ukrepih delodajalca v primeru zmanjšanja obsega poslovanja oz. začasnega prenehanja podjetja. Med drugim vam bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

  • Kateri so preventivni ukrepi delodajalca?
  • Katere dokumente je potrebno imeti za vsak posamičen ukrep?
  • Kako ravnati v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih in drugimi predpisi?
  • Katere ukrepe za delodajalce ponuja peti korona paket?
  • Katere so obveznosti delodajalca v primeru priznane pravice za povračilo nadomestilo plače s strani Zavoda?

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Program:

  • Predstavitev možnih ukrepov (kolektivni dopust, dopust, neplačan dopust, delo od doma, čakanje na domu zaradi poslovnih razlogov, višja sila in sprememba ali sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi zaradi spremenjenih okoliščin)
  • Poudarek na dokumentih, ki jih mora delodajalec pripraviti za vsak posamičen ukrep
  • Predstavitev ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo
  • Predstavitev ukrepa delnega subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa

BRUTO NETO PLAČA

Ukrepi delodajalca v času koronavirusa lahko predstavljajo rešitev za delodajalca, vendar samo, če so izbrani zakonito in se zakonito tudi uporabljajo. Zato ne zamudite priložnosti in se na webinar prijavite ZDAJ!

Se odločate za samostojno podjetniško pot? Potrebujete podrobne informacije glede ustanovitve podjetja, obdavčitve, višine prispevkov …? Preverite ponudbo naših spletnih webinarjev!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja