Go to Top

Kostanj na stojnicah – s prodajo lahko dobro zaslužite!

Z leti je čedalje manj zanimanja za postavitev hišk za peko in prodajo kostanja. A sezona kostanja se je pričela. Bi si tudi sami želeli peči kostanj in dodatno zaslužiti? Potem preverite, kaj boste potrebovali za to!

Informativni izračun plače

V podjetju Data d. o. o. tudi v teh časih nismo pozabili na razvoj podjetništva! Zato za vse, ki razmišljate o tem, da bi odprli svoje podjetje, pripravljamo brezplačni webinar “Kako zaslužiti s hobijem?“. Mnogi posameznikov ima namreč polno idej in hobijev, pa ne vedo, kako bi jih spremenili v posel, ki jim bi prinesel denar. Naša podjetniška svetovalka vam bo na webinarju predstavila prav te možnosti. Poleg tega lahko pri nas podjetje brezplačno tudi registrirate. Za rezervacijo termina nam pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kostanj letos ne bo množično dišal iz stojnic?

Kostanj je že. Nekateri ste ga že nabirali in tudi pekli, spet drugi ste se ustavili ob hiškah v centru mesta in si privoščili porcijo slastnega kostanja.

BRUTO NETO PLAČA

Osem lokacij v Ljubljani, kjer naj bi se pekel kostanj

Potrebujete računovodsko svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Mestna občina Ljubljana je letos objavila razpis za šest lokacij za postavitev hišk za peko in prodajo kostanja, Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice pa dve lokaciji.

Lokacije so:

  1. Prešernov trg
  2. Cankarjevo nabrežje (blizu brvi)
  3. Breg – Novi trg
  4. Park Zvezda – Kongresni trg – zgornji del nasproti Kazine. Lokacija št. 4 je v letošnji sezoni nadomestna lokacija za Miklošičev park
  5. Slovenska cesta – Ajdovščina (za avtobusnim postajališčem
  6. Zaloška cesta, nasproti Tržnice Moste
  7. Vodnikov trg v bližini Mesarskega mostu
  8. Vodnikov trg, nasproti Vodnikovega hrama

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Pretekla leta smo lahko v medijih brali, da je čedalje manj zanimanja za najem in prodajo hišic za peko kostanja. Glede na to, da se je razpis za najem hišic zaključil že septembra, s prodajo kostanja pa naj bi najemniki začeli že v začetku oktobra, res upamo, da podjetniki, ki so hišico najeli ne bodo obupali tudi zaradi epidemije. Podjetniki naj bi kostanj pekli do konca januarja 2021 oziroma do 15. januarja istega leta.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Bi pekli kostanj?

Za opravljanje peke in prodaje kostanja se je potrebno registrirati in vpisati ustrezno dejavnost med dejavnosti podjetja. Dejavnost je v SKD 2008 naveden pod šifro dejavnosti 56.104- Začasni gostinski obrati. Gre za gostinsko dejavnost, za opravljanje katere ni potrebna izobrazba, potrebno pa je upoštevati člene Zakona o gostinstvu, ki se nanašajo na začasni gostinski obrat in Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih za opravljanje gostinske dejavnosti, spet v delu, ki je naveden za začasni gostinski obrat. Seveda bodo morali prodajalci upoštevati tudi navodila NIJZ glede ukrepov, ki jih zahteva epidemija COVID-19 za opravljanje gostinske dejavnosti.

Pravni nasvet

Kostanj je zdrav

Kostanj preprečuje napade lakote, ker vsebuje veliko vlaknin, skrbi za zdravo srce, krepi imunski sistem, ker vsebuje vitamin C, poskrbi za močne lase in nohte ter umirjene živce. Skratka, dober tek.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja