Go to Top

Dejavnosti, ki jih opravljajo s.p.-ji, so lahko različne!

Sprašujete nas ali lahko kot s.p. opravljate več dejavnosti? Lahko. So lahko te med sabo različne? So. Lahko še po registraciji s.p. dodam kakšno dejavnost? Lahko. Kje najdem seznam dejavnosti, ki bi jih opravljal kot s.p.? Seznam najdete na tej POVEZAVI.

Informativni izračun plače

Odgovore na vsa ta vprašanja, ki nam jih dnevno zastavljate po telefonih ali po elektronski pošti, lahko bodoči podjetnik dobi na naših seminarjih, ki jih v podjetju DATA d.o.o. izvajamo tedensko v naši predavalnici (jasno ob upoštevanju vseh covid ukrepov) in prek webinarjev. Termine predavanj in webinarjev objavljamo na naši spletni strani – za ogled kliknite TUKAJ.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Dejavnosti s.p. se določijo na postopku registracije s.p. na SPOT (VEM) točki

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

Referenti DATA točke SPOT Registracija pomagamo podjetnikom poiskati prave dejavnosti, s katerimi bo začel poslovati. In te so lahko zelo različne. Ker je seznam dejavnosti obsežen dokument, že na prej omenjenih predavanjih bodočim podjetnikom povemo, da se ob registraciji vpisujejo dejavnosti-šifre, pred katerimi na seznamu SKD 2008 stoji pet-mestno število. Dejavnost lahko vsebuje več aktivnosti, ki so v posamezni šifri naštete po alinejah. Te naštete aktivnosti v eni šifri za podjetnika ne pomenijo, da bo moral z registracijo določene šifre opravljati vse naštete aktivnosti. Ne. Če je aktivnost podjetnika omenjena v določeni šifri, potem to dejavnost vpiše med dejavnosti svojega s.p.. Za aktivnost, ki jo izvaja v okviru te šifre, bo po registraciji s.p., lahko izstavil račun stranki.

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Dodajajo in brišejo se lahko tudi kasneje

Tudi potem, ko s.p. že posluje lahko hitro in enostavno ter brezplačno dodaja ali briše dejavnosti v svojem s.p. Postopek na e-Vem portalu se imenuje sprememba podatkov samostojnega podjetnika. Spremembo lahko s.p. opravi sam od doma prek omenjenega portala, če ima digitalno potrdilo ali pa osebno na katerikoli SPOT (Vem) točki v Sloveniji.

Informativni izračun za normirance

Kot zanimivost: šifra 01.44 Reja kamel

V SKD 2008 obstaja zanimiva šifra: 01.44 Reja kamel

Sem spada:

  • reja in vzreja kamel, lam, dromedarjev in drugih kamelidov
Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Če se boste odločili za rejo lam in ne kamel, boste morali med dejavnosti svojega podjetja vpisati prej omenjeno šifro.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja