Go to Top

Dejavnosti, ki jih opravljajo s.p.-ji, so lahko različne!

Dejavnosti - lahko jih je več in lahko so izjemno različne

Sprašujete nas ali lahko kot s.p. opravljate več dejavnosti? Lahko. So lahko te med sabo različne? So. Lahko še po registraciji s.p. dodam kakšno dejavnost? Lahko. Kje najdem seznam dejavnosti, ki bi jih opravljal kot s.p.? Seznam najdete na tej POVEZAVI.

Informativni izračun plače

Dejavnosti s.p. se določijo na postopku registracije s.p. na SPOT (VEM) točki

Referenti DATA točke SPOT Registracija pomagamo podjetnikom poiskati prave dejavnosti, s katerimi bo začel poslovati. In te so lahko zelo različne. Ker je seznam dejavnosti obsežen dokument, že na prej omenjenih predavanjih bodočim podjetnikom povemo, da se ob registraciji vpisujejo dejavnosti-šifre, pred katerimi na seznamu SKD 2008 stoji pet-mestno število. Dejavnost lahko vsebuje več aktivnosti, ki so v posamezni šifri naštete po alinejah. Te naštete aktivnosti v eni šifri za podjetnika ne pomenijo, da bo moral z registracijo določene šifre opravljati vse naštete aktivnosti. Ne. Če je aktivnost podjetnika omenjena v določeni šifri, potem to dejavnost vpiše kot dejavnost svojega s.p.. Za aktivnost, ki jo izvaja v okviru te šifre, bo po registraciji s.p., lahko izstavil račun stranki.

podjetniško svetovanje

Dodajajo in brišejo se lahko tudi kasneje

Tudi potem, ko s.p. že posluje lahko hitro in enostavno ter brezplačno dodaja ali briše dejavnost v svojem s.p. Postopek na e-Vem portalu se imenuje sprememba podatkov samostojnega podjetnika. Spremembo lahko s.p. opravi sam od doma prek omenjenega portala, če ima digitalno potrdilo ali pa osebno na katerikoli SPOT (Vem) točki v Sloveniji.

Informativni izračun za normirance

Kot zanimivost: šifra 01.44 Reja kamel

V SKD 2008 obstaja zanimiva šifra: 01.44 Reja kamel

Sem spada:

  • reja in vzreja kamel, lam, dromedarjev in drugih kamelidov

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Če se boste odločili za rejo lam in ne kamel, boste morali med dejavnosti svojega podjetja vpisati prej omenjeno šifro.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja