Go to Top

Poteklo digitalno potrdilo SIGEN-CA? Ni problem!

Poteklo digitalno potrdilo – kako si urediti novega v današnjih časih?

Poteklo digitalno potrdilo je možno v času koronavirusa obnoviti! Postopek velja le za poteklo digitalno potrdilo, katerega je še vedno mogoče uporabljati, in le za digitalna potrdila za poslovne subjekte. Kar je najboljše – postopek pridobitve novega potrdila je popolnoma elektronski!

Informativni izračun plače

Kaj je SIGEN-CA?

SIGEN-CA je digitalno potrdilo, ki ga potrebujete za varno elektronsko poslovanje z državnimi organi. S elektronskim potrdilom izkazujete svojo identiteto, jamčite za vsebino elektronsko posredovanih informacij in se elektronsko podpisujete.

Regres za upokojence 2021

SIGEN-CA se uporablja pri dostopanju in podpisovanju dokumentov na e-Davkih, dostopanje in podpisovanje dokumentov na eVem portalu. Potrebuje se tudi za poslovanje s spletnim portalom e-Uprava, poročanje Ajpes-u, Statističnemu uradu, Banki Slovenije ipd.. Življenje brez SIGEN-Ce si večino podjetnikov sploh ne predstavlja več, kot tudi ne problemov, ki lahko nastanejo če bi jim poteklo digitalno potrdilo!

Pravni nasvet

 

Poteklo digitalno potrdilo? Kakšen je postopek pridobitev nove SIGEN-CE še preden preneha delovati staro?

Postopek pridobitve novega digitalnega potrdila za poslovne subjekte je bil vpeljan v času krize povezane s epidemijo koronavirusa.

Odgovorna oseba v gospodarskem subjektu mora izpolniti spletni obrazec »Zahtevek za zaposlene« Spletni obrazec se lahko natisne, podpiše lastnoročno, štemplja in skenira ali samo podpiše elektronsko.

Želite ostati na tekočem? Prijavite se na e-novice

Med tem mora imetnik potrdila izpolniti elektronski obrazec »Zahtevek za bodočega imetnika«. Tega se podpiše elektronsko, saj Vam še ni poteklo digitalno potrdilo, ki ga želite obnoviti. Imetnik mora za tem poslati sporočilo z besedilom zadeve »Ponovna pridobitev potrdila SIGEN-CA« na sigen-ca@gov.si , ter kot priponko priložiti oba zahtevka.

SI-TRUST bo ob primerno izpolnjenih vlogah imetniku izdal novo digitalno potrdilo, ki bo zamenjalo obstoječe, kmalu poteklo digitalno potrdilo. To novo potrdilo bo posredovano na obstoječ način.

So še katere alternative SIGEN-CI?

Obstajajo še drugi načini dostopanja tako do podatkov, kot tudi urejanja zadev na državnih portalih – med drugimi je to tudi smsPASS.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja