Go to Top

SmsPASS zagotavlja lažje poslovanje na daljavo

SmsPASS omogoča e-podpisovanje dokumentov kot tudi prijavo v nekatere e-storitve

SmsPASS je mobilna identiteta, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom preko mobilnega telefona, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in identifikacijo pri uporabi e-storitev. V Sloveniji ga lahko v e-upravi poleg kvalificiranih digitalnih potrdil uporabljate že od 9. maja 2018.

Informativni izračun plače

Kako pridobiti smsPASS?

Postopek aktivacije mobilne identitete lahko pričnete na uporabniških straneh SI-PASS. Za njeno pridobitev in aktivacijo pa potrebujete:

Potrebujete računovodsko svetovanje? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

  • uporabniški račun SI-PASS,
  • mobilni telefon, na katerega lahko sprejmete sporočila (sms) ter
  • preverjeno identiteto na prijavni službi ali identifikacijo s svojim kvalificiranim digitalnim potrdilom.

podjetniško svetovanje

Pridobitev in aktivacija

V primeru, da digitalnega potrdila nimate, si račun SI-PASS ustvarite na strani Registracija in smsPASS. Pri izpolnjevanju obrazca izberete možnost “Želim pridobiti tudi smsPASS” in vnesete zahtevane podatke. Postopek vas bo vodil v preverjanje telefonske številke in e-naslova. Nato morate identiteto dokazati na prijavni službi SI-TRUST. Po opravljeni identifikaciji in oddanem spletnem zahtevku bo storitev aktivirana in takoj pripravljena za uporabo.

V primeru, da račun SI-PASS že imate pa lahko postopek pričnete na strani Pridobitev smsPASS. Po prijavi z uporabniškim imenom in geslom ter registraciji vaše telefonske številke, bo vaš zahtevek za pridobitev mobilne identitete posredovan na prijavno službo SI-TRUST, kjer morate nato svojo identiteto še osebno dokazati. Mobilna identiteta bo aktivna takoj po obisku prijavne službe.

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2021

Kdo vse lahko pridobi mobilno identiteto?

Pogoj za pridobite mobilne identitete je starost nad 15 let, pridobijo ga lahko vse osebe, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO. Tako pridobitev kot tudi uporaba identitete je brezplačna. V primeru, da se vam medtem spremeni telefonska številka, jo lahko dodate ali spremenite na straneh SI-PASS.

Želite ostati na tekočem? Prijavite se na e-novice

SmsPASS pogoj tudi za pridobitev digitalnega zelenega potrdila

Tudi za pridobitev digitalnega zelenega potrdila, ki bi naj v Sloveniji zaživel konec junija in bo omogočal lažji prehod mej, bodo državljani morali imeti mobilno identiteto smsPass ali pa digitalno potrdilo.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja