Go to Top

Si želite odpreti podjetje in iščete dobre podjetniške ideje?

Si želite odpreti podjetje in iščete dobre podjetniške ideje? Vabljeni k branju nekaterih idej, o katerih smo že pisali, ki vas morda spodbudijo k temu, da se končno lotite lastnega posla. In ne pozabite – posel lahko nastane tudi iz vašega najljubšega hobija! Registracija podjetja na VEM točki DATA je hitra in enostavna (poznate razliko med s. p. in d. o. o.), na pomoč in strokovnost naših podjetniških svetovalcev pa vedno lahko računate!

Registracija podjetja

Iščete dobre podjetniške ideje?

Predstavljamo vam zanimive podjetniške ideje, katere lahko opravljate v svojem podjetju.

Dnevno varstvo živali

V kolikor planirate ponujati storitev v obliki varstva domačih živali, pasjega penziona, oskrbo ali nega domačih živali, morate ob registraciji podjetja registrirati dejavnost »Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene«. Šifra dejavnosti je 96.090.

Za oskrbnike domačih živali je zahtevano tudi veljavno potrdilo o opravljenem usposabljanju o prehrani, negi, vedenju in zdravstvenem varstvu hišnih živali. Pravilnik o zaščiti hišnih živali se opredeljuje tudi glede trajanja in obsega tega izobraževanja. Potrdilo je veljavno pet let, izobraževanje pa mora potrditi tudi Veterinarska uprava Republike Slovenije (VURS).

Več si lahko preberete v članku: “Bi zaslužili kak dodatni evro? Lahko imate dnevno varstvo živali!”

Pravni nasvet

Dnevno institucionalno varstvo starejših

Dnevno varstvo, med katere sodi tudi dnevno varstvo starejših, je oblika institucionalnega varstva, namenjena posameznikom, ki še ne potrebujejo celodnevne, stacionarne oskrbe in si želijo oziroma potrebujejo pomoč, nadzor ali organizirano obliko bivanja le za določeno število ur dnevno. Osnovni kriterij za vključitev oseb v dnevno varstvo za razliko od celodnevnega varstva je, da se uporabniki dnevno vračajo domov. Institucionalno varstvo obsega osnovno oskrbo, socialno oskrbo in zdravstveno varstvo starejših oseb.

Čiščenje in gospodinjska opravila

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Če bi radi brez izpolnjevanja posebnih pogojev zaslužili kak dodaten evro, lahko razmislite o dejavnosti Splošnega čiščenja stavb. Pod to dejavnost se uvršča tako čiščenje pisarn in poslovnih prostorov kot tudi generalno čiščenje stanovanj. Dejavnost lahko registrirate kot fizična oseba in s tem postanete samostojni podjetnik, lahko pa se s to dejavnostjo ukvarjate tudi kot pravna oseba (d. o. o.) in odprete, denimo, čistilni servis.

Če bi se želeli ukvarjati izključno s pranjem in likanjem oblačil, pa morate registrirati drugo (oziroma dodatno) dejavnost, in sicer dejavnost pralnic in kemičnih čistilnic.

Več si lahko preberete v članku: Čas je za “generalko”! Kako vam čiščenje lahko pomaga do dodatnega zaslužka?

Popravljanje pohištva

Si želite odpreti podjetje in iščete dobre podjetniške ideje?

Nemalokdo je v svojem prostem času tuhtal ali bi se bilo smiselno ukvarjati s starim obrabljenim stolom ali z najdenim zanemarjenim kosom pohištva, torej se odločiti za popravljanje pohištva. Ob morebitnih uspehih pri domačih pohištvenih projektih je marsikdo verjetno razmišljal tudi o tem, kako bi lahko to svojo »žilico« ali sorodno dejavnost stvarem, ki jih že opravlja, spremenil v reden in donosen posel. Tako nekateri pridejo celo do točke, kjer dejavnost popravljanje pohištva registrirajo.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Rezervirajte termin na naši VEM točki DATA

Registracija podjetja na VEM točki DATA je brezplačna, hitra in enostavna. Svoj termin si lahko zagotovite na data@data.si ali na telefonu 01 600 1530.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja