Go to Top

Kako ustanoviti podjetje? Precej enostavneje kot bi si mislili!

Kako ustanoviti podjetje? Kje ustanoviti podjetje? DATA točka!

Kako ustanoviti podjetje je prvo vprašanje vsakega podjetnika, ki se podaja na podjetniško pot. Kaj je potrebno vedeti? Ko si poleg vprašanja kako ustanoviti podjetje, postavite tudi vprašanje kje ustanoviti podjetje, je odgovor DATA točka! Termin registracije podjetja (s.p. ali d.o.o.) lahko rezervirate prek spletnega obrazca ali pa nas pokličete na 01/600-1530!

Ustanovitev podjetja

Kako ustanoviti podjetje – katero obliko podjetja sploh izbrati?

Naši podjetniški svetovalci vam lahko pomagajo pri odgovoru na vprašanje kako ustanoviti podjetje. A še preden se boste odločili za ustanovitev podjetja, je potrebno najprej izbrati pravnoorganizacijsko obliko podjetja ter način poslovanja, ki vam bo najbolj ustrezal. Daleč najpogostejši obliki sta samostojni podjetnik (odprtje s.p.) in družba z omejeno odgovornostjo (ustanovitev d.o.o.). Vas zanima, kako ustanoviti podjetje ob redni zaposlitvi? Tudi ta možnost obstaja – in sicer gre za t.i. popoldanski s.p.

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

Kako ustanoviti podjetje – kako odpreti s.p.?

Ko ste preverili vašo podjetniško idejo na našem brezplačnem seminarju Zasluži s hobijem ali idejo, ste se odločili za odprtje s.p. Postopek registracije s.p. smo podrobneje opisali v tem članku, tokrat pa poglejmo samo osnovne informacije o odprtju s.p. Vsekakor mora bodoči podjetnik na svojo podjetniško pot biti pripravljen. Pred postopkom registracije s.p., mora vedeti vsaj naslednje:

Če imate pred odprtjem s.p. še vedno vprašanja, se dogovorite za podjetniško svetovanje z našimi svetovalci. Pokličete lahko na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Preberite še – Je izobrazba pogoj za odprtje s.p.?

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Povračila za prehrano bodo (lahko) s septembrom višja!

Kako ustanoviti podjetje – kako odpreti d.o.o.?

Še pred ustanovitvijo d.o.o. se je smiselno udeležiti brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja. Ne le, da vam odgovorimo na vprašanje kako ustanoviti podjetje, seznanimo vas tudi z vsemi postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja. Več o samem postopku za registracijo d.o.o. smo več pisali v članku Postopek registracije d.o.o. – kaj potrebujete in kako poteka? Pri ustanovitvi d.o.o. sta dve možnosti – enoosebni d.o.o. ali večosebni d.o.o. Za registracijo d.o.o. na DATA točki pa velja, da se morajo družbeniki in zastopnik podjetja osebno oglasiti na postopku. S seboj prinesejo veljaven osebni dokument ter overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov (če jo potrebujejo). Prav tako pa morajo pripraviti 7500 evrov ustanovitvenega kapitala. Ob morebitnih dilemah o tem, kako ustanoviti podjetje so vam na voljo naši podjetniški svetovalci. Pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za termin svetovanja.

 Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Kako ustanoviti podjetje ob redni zaposlitvi?

Obstaja tudi možnost, da ustanovite podjetje ob redni zaposlitvi. Gre za t.i. popoldanski s.p. (tudi »popoldanc«). To je možno zgolj ob redni zaposlitvi za polni delovni čas (40 ur na teden). Popoldanski s.p. se z »rednim s.p.« dejansko razlikuje zgolj pri plačevanju prispevkov. Če redni s.p. sam plačuje socialne prispevke (v 2022 ti znašajo 451,41 evrov), popoldanski s.p. plačuje le pavšalne prispevke (v 2022 so ti 81,04 evrov).

(Bodoči) podjetniki, v kolikor imate kakršnakoli vprašanja o tem kako ustanoviti podjetje, kaj vse potrebujete za odprtje podjetja, kako voditi poslovne knjige, kakšna je obdavčitev ipd. se obrnite na svetovalce podjetja DATA! Pokličite 01/600-1530 ali pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja