Go to Top

Postopek registracije d.o.o. – kaj potrebujete in kako poteka?

Postopek registracije d.o.o. opravite hitro in enostavno na DATA točki

Postopek registracije d.o.o. lahko družbenik družbe ali več njih, opravi s pomočjo referenta DATA točke. Na DATA točki družbenik lahko registrira enoosebni d.o.o. Najpogosteje je to d.o.o., kjer je ena oseba hkrati družbenik in zastopnik svojega d.o.o. Postopek registracije d.o.o. pa lahko opravi tudi več družbenikov. V tem primeru govorimo o registraciji večosebne družbe. Če želite tudi vi odpreti s.p. ali d.o.o., pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Postopek registracije d.o.o. in pogoji za registracijo na DATA točki

Pogoj za registracijo d.o.o. na DATA točki so:

Kolikšna bo vaša neto plača? Uporabite naš kalkulator!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Postopek registracije d.o.o. in dokumenti, ki se pripravijo na postopku

Refrent DATA točke, ko gre za postopek registracije d.o.o., pripravi vso potrebno dokumentacijo:

  • Akt o ustanovitvi oziroma družbeno pogodbo, če je več družbenikov,
  • sklep o imenovanju zastopnikov,
  • sklep o določitvi poslovnega naslova,
  • sklep o določitvi elektronskega naslova družbe,
  • izjavo zastopnika,
  • prijavo davčnih podatkov za FURS.

Preberite tudi – Vračilo regresa, kdaj je treba regres vrniti?

Postopek registracije d.o.o. in odprtje bančnega računa

Po pripravi dokumentacije za registracijo d.o.o., referent izroči družbeniku dokumente, ki so potrebni za odprtje začasnega računa na banki. Na ta začasni račun, podjetnik nakaže ustanovitveni kapital. Ob tem mu banka izda potrdilo o vplačilu kapitala. Ta dokument podjetnik vrne nazaj referentu DATA točke in referent lahko elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. Družba je registrirana približno v tednu dni, ko družbenik prejme sklep o vpisu v poslovni register. Z njim na banki začasni račun spremeni v poslovni račun in družba lahko začne s poslovanjem. Torej postopek se najprej začne na DATA točki in nato na banki in ne obratno, kot nam včasih zatrjujete bodoči podjetniki, ki nas kličete za termin ustanovitve d.o.o.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Postopek registracije d.o.o. in pomoč svetovalcev DATE pred registracijo

Svetovalci podjetja DATA lahko družbenikom preden se odločijo za postopek registracije d.o.o., svetujejo glede izbora imena firme, razložijo pravila pri pripravi izjave lastnika objekta, pomagajo izbrati dejavnosti družbe in določiti glavno dejavnost. Prav tako vam svetujejo glede pogojev za opravljanje dejavnosti in razložijo področno zakonodajo, svetujejo glede davkov, financ in načina vodenja poslovnih knjig, stroškov in prispevkov. Dobra priprava na podjetniško pot je ključnega pomena pri uspešnem poslovanju. Zato podjetniki ne oklevajte in pišite za ponudbo za individualno svetovanje, preden se odločite opraviti postopek registracije d.o.o. na DATA točki. Telefonska številka za več informacij je 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja