Go to Top

Ustanovitev večosebne družbe na DATA točki – kako?

Ustanovitev večosebne družbe pod določenimi pogoji

Ustanovitev večosebne družbe na DATA točki je možna pod določenimi pogoji. O njih se morajo družbeniki družbe, ki jo nameravajo ustanoviti, med seboj dogovoriti pred obiskom DATA točke. V primeru nejasnosti nas lahko pokličete na 01 600 1530 . Lahko nam tudi pišete na data@data.si ter se dogovorite za individualno svetovanje z našimi podjetniškimi svetovalci.

Informativni izračun plače

Ustanovitev večosebne družbe – pogoji

Ko gre za ustanovitev večosebne družbe na DATA točki, morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, da se lahko opravi postopek registracije podjetja:

  • Družbeniki bodoče družbe ne smejo biti davčni dolžniki.
  • Družbeniki in zastopnik(i) morajo osebno priti na postopek registracije na DATA točko, saj podpisujejo dokumente, ki se pripravijo pri postopku (družbena pogodba, sklepi, izjave).
  • Ustanovni kapital v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov, mora biti vplačan v denarju.
  • Pripraviti morajo in na postopek prinesti overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov, v kolikor nihče od bodočih družbenikov ni lastnik ali vsaj solastnik objekta, kjer bo poslovni naslov družbe.
  • Na postopek morajo prinesti veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).

Registrirajte s.p. pri nas!

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Ustanovitev večosebne družbe – postopek

Pri postopku na DATA točki se pripravijo vsi potrebni dokumenti (Družbena pogodba, sklep o imenovanju zastopnika, sklep o določitvi poslovnega naslova, izjava zastopnika in davčni podatki) za vpis družbe v poslovni register. Vloga se podpiše s strani vseh družbenikov in zastopnikov, če so to različne osebe. Nato pa družbeniki prejmejo dokumentacijo, ki jo potrebujejo za odprtje začasnega računa na banki. Na ta začasni račun se nakaže kapital in banka izda potrdilo o vplačilu kapitala. To potrdilo vrnejo družbeniki referentu DATA točke. Referent elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. Sodišče približno v tednu dni izda Sklep o vpisu v poslovni register (podjetje dobi matično in davčno številko). S tem sklepom se vrnejo nazaj na banko in začasni račun se spremeni v poslovni račun. Družba lahko posluje.

Normirani s.p.

Ustanovitev večosebne družbe – na kaj morate biti pozorni

Opozoriti želimo še na dejstvo, da je družbena pogodba na portalu e-Vem elementarna družbena pogodba. V kolikor bi želeli družbeniki v to elementarno družbeno pogodbo dodati posebne člene, ki naj bi natančneje opredeljevali razmerje družbenikov v družbi, potem to lahko storijo pri notarju, ki vnese posebne člene v družbeno pogodbo.

Postanite stranka računovodskega servisa DATA!

Ustanovitev večosebne družbe – svetujemo vam še pred registracijo

Bodoči družbeniki večosebne družbe se lahko na DATA točki naročijo na individualno podjetniško svetovanje pred registracijo družbe. Nudimo svetovanje za vprašanja na organizacijskem področju (ime firme, kakšna so pravila, kako urediti izjavo lastnika objekta, kdo naj bo zastopnik družbe, kakšni so pogoji, zavarovanja, kdo in kako opravlja spremembe na družbi po registraciji podjetja…), davčnem področju, pravnem področju. Pišite nam za ponudbo na data@data.si ali pa nas pokličite na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja