Go to Top

Družbena pogodba se pripravi pri postopku registracije d.o.o.

Družbena pogodba

Družbena pogodba je dokument, ki ga pri postopku registracije družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) pripravijo družbeniki večosebne družbe. Da, na DATA točki se lahko opravi registracija večosebne družbe, pri kateri morajo biti osebno prisotni družbeniki in zastopniki družbe, ki se ustanavlja. V kolikor želite tudi vi ustanoviti podjetje, rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca ali nas pokličite na 01/600-1530!

Ustanovitev podjetja na Dati je hitra in enostavna!

Kaj vsebuje družbena pogodba v večosebni d.o.o.?

Družbena pogodba v večosebni d.o.o., ki se jo pripravi na DATA točki vsebuje te elementarne podatke:

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Družbena pogodba je pripravljena, kako naprej?

Po opravljenem postopku registracije večosebne družbe, ko je pripravljena družbena pogodba in vsi sklepi ter izjave, morajo družbeniki poskrbeti za odprtje začasnega računa na banki, kamor bodo nakazali ustanovitveni kapital. Na banko odnesejo dokumentacijo, ki jim jo je na postopku registracije pripravil referent DATA točke. Katere dokumente potrebujejo? Banki morajo dostaviti družbeno pogodbo, sklep o imenovanju zastopnika in sklep o določitvi poslovnega naslova. Banka jim po vplačilu kapitala izda potrdilo, ki ga morajo družbeniki vrniti nazaj na DATA točko. Takrat referent elektronsko odda dokumentacijo podjetja na registrsko sodišče. Če je z dokumentacijo vse v redu, je družba registrirana v nekaj dneh.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplačuje?

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Po registraciji se družbena pogodba lahko spreminja

Družbena pogodba se lahko spreminja po ustanovitvi družbe. Na DATA točki lahko družbeniki, če želijo, da se spremeni družbena pogodba, spreminjajo ime firme, sedež družbe, lahko brišejo in dodajajo dejavnosti družbe. Vse spremembe družbene pogodbe podpisujejo družbeniki družbe. Postopek spremembe podatkov v primeru, ko se spreminja družbena pogodba, registrsko sodišče razreši v nekaj dneh in družbenikom pošlje sklep o vpisu spremembe družbe.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kdaj se družbena pogodba ne more spremeniti na DATA točki?

Kadar se spreminjajo družbeniki družbe in kapital družbe, morajo družbeniki postopke spremembe opraviti pri notarju in ne na DATA točki. Referenti za te spremembe niso pooblaščeni. Pomembno je, da notarja, ki opravlja navedene spremembe spomnijo, da naj družbena pogodba ostane v Vem obliki. Kajti vse naslednje spremembe (razen spremembe družbenikov in kapitala) bodo lahko opravljali na DATA točki.

Preberite tudi – Odsotnosti z dela, katere so poleg dopusta?

Družbena pogodba na DATA točki je elementarna družbena pogodba

To pomeni, da družbena pogodba določa le obvezna razmerja med družbeniki. Če bi družbeniki želeli, da družbena pogodba med njimi opredeljuje posebna razmerja, bi morali vanjo dodati posebne člene. Posebne člene v družbeno pogodbo lahko doda le notar. Taka družbena pogodba mora nato ostati v notarski obliki. To pa za družbenike pomeni, da bodo tudi vse prihodnje spremembe družbe, morali opravljati pri notarju. Družbeniki, posvetujte se z našimi pravniki pred registracijo družbe, kakšna družbena pogodba bo primerna za vas. Pišite jim na data@data.si in se naročite na individualno svetovanje.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja