Go to Top

E-naslov gospodarske družbe – izteka se rok za vpis v AJPES!

E-naslov gospodarske družbe morate posredovati AJPESU

E-naslov gospodarske družbe je podatek, ki ga ob registraciji d.o.o. na DATA točki vpišemo med obvezne podatke družbe. Če bi tudi vi želeli ustanoviti d.o.o. lahko to storite pri nas! Za več informacij nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

E-naslov gospodarske družbe je obvezen

Družbeniki družbe, ki na DATA točki pripravljajo dokumentacijo za vpis v register podjetij velikokrat ne vedo, da morajo poskrbeti tudi za javno objavo elektronskega naslova družbe. Niso bili pozorni na zadnje spremembe Zakona o gospodarskih družbah (novela ZGD-1K, objavljena v Uradnem listu RS, št. 18/2021, dne 9.2.2021). Sprememba govori o tem, morajo družbe v predlogu za vpis ustanovitve, navesti tudi elektronski naslov družbe, ki se vpiše v Poslovni register Slovenije. O spremembah zakonodaje, ki vplivajo na postopke registracij s.p., popoldanskih s.p. ali d.o.o., na DATA točki, svetovalci vedno opozorimo in informiramo podjetnike, ki se odločijo za individualno svetovanje pred registracijo podjetja. Če tudi vi potrebujete individualno podjetniško svetovanje, se lahko zanj dogovorite na 01/600-1530.

Ustanovite podjetje na Dati!

podjetniško svetovanje

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

E-naslov gospodarske družbe – obveznost vpisa velja tudi za obstoječe družbe

ZGD-1K navaja, da obveznost javne objave e- naslova, velja za kapitalske in osebne gospodarske družbe ter  za gospodarska interesna združenja in podružnice tujih podjetij. Obstoječe družbe morajo elektronski naslov v register vpisati v roku enega leta od uveljavitve zakona. To je do 24.2.2022. Obveznost pa ne velja za samostojne podjetnike o čemer smo pisali v tem članku.

PREVERITE PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

E-naslov gospodarske družbe – kako se ga vpiše?

E- naslov gospodarske družbe zastopnik delujoče družbe, lahko vpiše, doda med podatke družbe na več načinov:

  • lahko vloži Predlog za vpis spremembe samo v PRS,
  • izpolnjen in ročno ali elektronsko podpisan obrazec Predlog za vpis spremembe v PRS, po pošti ali elektronski pošti pošlje ali osebno dostavi na izpostavo AJPES,
  • na izpostavo AJPES dostavi ali pošlje vlogo v obliki dopisa, ki mora biti elektronsko ali ročno podpisana.

Tiste družbe, ki že imate vpisan elektronski naslov, preverite, ali je ustrezen. Če ni, ga spremenite po prej omejenih postopkih. Tiste družbe, ki imajo vpisan elektronski naslov, a ni za javno objavo, morajo prav tako poskrbeti za vpis elektronskega naslova, ki bo javno objavljen.

Postanite stranka računovodskega servisa Data!

E-naslov gospodarske družbe bo javno objavljen

E-naslov gospodarske družbe bo javno objavljen na spletni strani AJPES ePRS. Prav tako bo dostopen vsem uporabnikom podatkov Poslovnega registra Slovenije, ker gre po ZGD-1K za javen podatek. Za nespoštovanje določbe o vpisu elektronskega naslova v register je predpisana globa, ki je določena v 685. členu Zakona o gospodarskih družbah.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja