Go to Top

Dejavnosti podjetja – katere dejavnosti naj registriram?

Dejavnosti podjetja – katere dejavnosti naj registriram? Svetovalci podjetja DATA dobimo dnevno veliko vprašanj bodočih podjetnikov, še posebej na temo dejavnosti podjetja. Za svetovanje glede izbire ustreznih dejavnosti se oglasite na naši DATA točki. Za termin nas pokličite na telefonsko številko 01 600 15 30 ali nam pošljite elektronsko sporočilo na data@data.si.

Ustanovitev podjetje

V kolikor niste prepričani, katere dejavnosti izbrati za vaše podjetje, kontaktirajte naše podjetniške svetovalce! Pišete jim lahko na data@data.si oziroma jih pokličite na 01/600-1530. V primeru, da že imate vse potrebne informacije, lahko rezervirate termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca .

Izračunajte si plačo

Dejavnosti podjetja – kako se lotiti priprave na registracijo podjetja?

Ključnega pomena za postopek registracije bodisi s.p. ali d.o.o. na DATA točki so prave informacije. Vse informacije glede dejavnosti podjetja lahko bodoči podjetniki pridobijo v podjetju DATA bodisi na brezplačnem izobraževanju z naslovom “Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja” ali na individualnem posvetu pred registracijo podjetja pri podjetniških svetovalcih DATA.

Dejavnosti podjetja, ki jih želi podjetnik opravljati v okviru svojega podjetja in med katerimi lahko izbira, so navedene v posebnem dokumentu. Imenuje se Standardna klasifikacija dejavnosti 2008.

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Koliko znašajo prispevki za s.p. 2024

Dejavnosti podjetja pri registraciji s.p.

Samostojni podjetniki večkrat na postopku registracije podjetja na DATA točki izrazijo željo, da bi radi registrirali vse možne dejavnosti, da jim kasneje ne bi bilo treba dejavnosti podjetja dodajati. To ni smiselno, kajti portal SPOT omogoča dodajanje dejavnosti po registraciji hitro in brezplačno celo od doma, če ima podjetnik digitalno potrdilo. Ravno tako mora s.p. pri registraciji poleg dodatnih dejavnosti določiti še glavno dejavnost podjetja. Velja splošno pravilo, da mora podjetnik imeti v registru podjetij zapisane vse tiste dejavnosti, za katere bo strankam izstavil račun. Pri s.p. so v registru podjetij v zapisu podatkov vidne vse izbrane dejavnosti in ne le glavna dejavnost.

Kilometrina 2024

Dejavnosti podjetja – koliko jih izberem ob registraciji?

Predavatelji na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja vedno pojasnimo, da je smiselno ob registraciji podjetja registrirati tiste in toliko dejavnosti, s katerimi bo podjetnik začel poslovati. Izbere lahko tudi različne dejavnosti podjetja. Ni smiselno pretiravati z izborom dejavnosti podjetja ob vpisu. Možno je namreč brezplačno dodajati ali brisati dejavnosti podjetja tudi po postopku ustanovitve.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Dejavnosti podjetja – vpisal bi vse dejavnosti!

Najdejo se sogovorniki na postopku registracije podjetja na DATA točki, ki želijo vpisati vse možne dejavnosti podjetja. Zakaj? Zato, da ob morebitnem dodajanju novih dejavnosti ne bodo imeli stroškov s spreminjanjem podatkov podjetja. Kot že rečeno: stroškov s spreminjanjem dejavnosti podjetja na DATA točki po registraciji ni. Vpis vseh možnih dejavnosti iz SKD 2008 pomeni, da podjetnik nehote lahko uvrsti med dejavnosti podjetja regulirane dejavnosti. To so dejavnosti, za katere mora izpolnjevati določene pogoje (izobrazba, licence, koncesije…), da jih lahko izvaja.

Kaj je enoosebni d.o.o.?

Dejavnosti podjetja – več jih izberem, več davka plačam?

Ne drži. Obdavčitev podjetja ni vezana na število dejavnosti podjetja, ki jih ima podjetnik registrirane. Obdavčen je dobiček, ki ga s poslovanjem na trgu ustvari podjetnik. Dileme glede obdavčitve, računovodstva in financ podjetniku začetniku pomaga razrešiti in pojasniti dober računovodja. Za sodelovanje z izkušenimi računovodji podjetja DATA se lahko podjetniki pozanimajo še isti dan, ko opravljajo postopek registracije, na DATA točki.

Bodoči podjetniki in družbeniki d.o.o.! Če vas od odločitve o vstopu na podjetniško pot loči le še izbor pravih dejavnosti podjetja, ne oklevajte! Pokličite nas na 01/600-1530 ali pišite na data@data.si in se naročite na individualni posvet. Svetovalci podjetja DATA vam bomo znali pomagati.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja