Go to Top

Pogoji za opravljanje dejavnosti: Kdaj jih morate izpolniti?

Pogoji za opravljanje dejavnosti morajo biti izpolnjeni pred pričetkom opravljanja dejavnosti

Pogoji za opravljanje dejavnosti morajo biti zadoščeni. Številnih podjetniških dejavnosti ne smete opravljati ne da bi bili pred tem izpolnjeni pogoji za opravljanje dejavnosti. Ko se odločite za ustanovitev s.p. ali ustanovitev d.o.o., morate zato preveriti, če za dejavnosti, ki jih nameravate opravljati, obstajajo določene posebne zahteve. Tem morate ugoditi preden začnete z opravljanjem dejavnosti.

Informativni izračun plače

Pogoji za opravljanje dejavnosti so navedeni na spletnem portalu eVem, ki je namenjen vsem podjetnikom. Dejavnosti so sistematično razvrščene po Standardni klasifikaciji dejavnosti iz leta 2008 in so tudi numerirane. Dejavnosti pokrivajo celoten možen spekter podjetniškega (in ne-podjetniškega) delovanja. Dejavnosti med seboj niso zamenljive ali nadomestne. Vsaka dejavnost je specifična. Več o posamezni dejavnosti si lahko tudi  poiščete na naši spletni strani.

Preberite tudi: Kdaj v pokoj?

pogoji za opravljanje dejavnosti

Pogoji za opravljanje dejavnosti – jih še niste izpolnili?

Registracija dejavnosti podjetja torej poteka sočasno z ustanovitvijo s.p.. Ima pa podjetnik tudi v nadaljevanju možnost za registracijo dodatnih dejavnosti oziroma za izbris dejavnosti, s katerimi se ne ukvarja več. Doregistracija dejavnosti je na Datini točki VEM brezplačna.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Kot smo že omenili, pa so pri določenih dejavnostih predpisani posebni pogoji za opravljanje dejavnosti. Govorimo o t. i. reguliranih in nereguliranih dejavnostih. Več o njih si lahko preberete v prispevku Kaj je regulirana dejavnost?.

Želim se prijaviti na e-novice

Kdaj registrirati dejavnost?

Kljub temu pa samostojni podjetnik lahko registrira določeno dejavnost tudi, če v trenutku vpisa v Poslovni register še nima izpolnjenih pogojev za njeno opravljanje. Referent Datine VEM točke ga bo opozoril, da je potrebno za opravljanje izbrane dejavnosti izpolniti vse pogoje, ki so predpisani s posebnimi predpisi in pridobiti vsa predpisana dovoljenja.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja