Go to Top

Ustanovitev podjetja ob zaposlitvi – popoldanski s.p. je rešitev!

Ustanovitev podjetja ob zaposlitvi – kako to storiti?

Ustanovitev podjetja ob zaposlitvi je priložnost za dodatni zaslužek in povečanje družinskega proračuna. V današnjih časih, ko cene rastejo v nebo, se posamezniki najraje odločijo za registracijo popoldanskega s.p. Postopek registracije popoldanskega s.p. lahko hitro in enostavno opravite na DATA točki. Rezervirajte termin registracije podjetja prek spletnega obrazca ali nas pokličite na 01/600-1530!

Informativni izračun plače

Kaj največkrat delajo posamezniki, če se odločijo za ustanovitev podjetja ob zaposlitvi?

Na DATA točki opažamo, da posamezniki največkrat registrirajo dejavnosti s področja informacijskih storitev, svetovanja, oblikovanja, hišna popravila, čiščenje, manjša gradbena dela, izobraževanja in druge (največkrat) storitvene dejavnosti. Mnogi priznajo, da so se za registracijo popoldanskega s.p. odločili, ker želijo postopoma preiti v podjetniške vode. Če jim bo s popoldanskim s.p. uspelo zaslužiti dovolj, bodo na dolgi rok razmislili o prehodu popoldanskega s.p. v redni s.p.

Tudi d.o.o. lahko ustanovite na naši Data točki!

Kakšni so pogoji za ustanovitev podjetja ob zaposlitvi?

Da se lahko posameznik registrira kot popoldanski s.p., ne sme biti davčni dolžnik. Če želi postopek registracije popoldanskega s.p. opraviti na DATA točki ob pomoči referenta, se mora osebno zglasiti na postopku. Na postopek registracije podjetja mora prinesti:

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

podjetniško svetovanje

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Kako poteka ustanovitev podjetja ob zaposlitvi na DATA točki?

Ustanovitev podjetja ob zaposlitvi, torej popoldanskega s.p., je voden postopek na DATA točki. Bodoči podjetnik in referent skupaj pripravita prijavo podatkov popoldanskega s.p. za vpis v poslovni register Ajpes. Na obrazcu za Ajpes, podjetnik napove datum ustanovitve popoldanskega s.p., dolgo in skrajšano ime firme, naslov popoldanskega s.p. in dejavnosti, ki jih bo opravljal v tem svojem podjetju. Drugi obrazec pri registraciji so davčni podatki, kjer podjetnik napove način vodenja poslovnih knjig in predvidene prihodke v prvem letu poslovanja. Zadnji dokument pa je prijava v zavarovanje popoldanskega s.p..

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Kako se razlikujeta redni in popoldanski s.p.?

Večkrat nas svetovalce podjetniki sprašujete, kakšna je razlika med s.p., kjer je oseba samozaposlena (redni s.p.) in dopolnilno dejavnostjo (popoldanskim s.p.). Razlika je samo v plačilu prispevkov za socialno zavarovanje. Popoldanski s.p. je namreč zavarovan v podjetju, kjer je redno zaposlen in mu delodajalec plačuje socialne prispevke. Po ustanovitvi popoldanskega s.p. je podjetnik zavezan k plačevanju “pavšalnih” prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Tudi popoldanski s.p. lahko opravlja več različnih dejavnosti. Lahko celo zaposluje delavce.

Bi želeli zaslužiti z vašo idejo oz. hobijem?

Ko gre za ustanovitev podjetja ob zaposlitvi, je dobrodošla pomoč računovodje

Posameznik, ki se odloči za ustanovitev podjetja ob zaposlitvi in se registrira kot popoldanski s.p., se že ob registraciji podjetja odloči, da mu bo pri poslovanju podjetja pomagal računovodja. Ker je okupiran tako z delom v službi kot s podjetniško aktivnostjo, mu pomoč strokovnjaka s področja davkov, financ in računovodstva še kako prav pride. Zato imamo v našem podjetju tudi odlične računovodje. Naš računovodski servis namreč deluje že več kot 30 let. Za ponudbo naših računovodskih storitev lahko pokličete na 01/600-1530 oz. nam pišete na [email protected].

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja