Go to Top

Stroški za popoldanski s.p. – kakšne stroške ima popoldanski s.p.?

Stroški za popoldanski s.p. – kaj vse?

Stroški za popoldanski s.p. se največkrat nanašajo na stroške pavšalnih prispevkov za socialno zavarovanje, na strošek računovodje in strošek vodenja TRR računa na banki. Stroški za popoldanski s.p. so seveda odvisni tudi od vrste dejavnosti in načina opravljanja dejavnosti. Stroški za popoldanski s.p. so tudi vsebina brezplačnega seminarja z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, ki ga tedensko izvajamo na Dati. Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 ter na [email protected].

Informativni izračun plače

Prispevki za socialno zavarovanje kot stroški za popoldanski s.p.

Popoldanski s.p. lahko registrira oseba, ki je zaposlena za polni delovni čas, 40 ur tedensko in ji prispevke za socialno zavarovanje plača delodajalec. Postopek registracije popoldanskega s.p. na Data točki je sicer brezplačen. Kot popoldanski s.p. pa mora plačevati pavšalne prispevke za zavarovanje. Stroški za popoldanski s.p. kar se zavarovanja tiče trenutno znašajo 81,04 evra mesečno. To so prispevki za zdravstveno zavarovanje (za poškodbe pri delu in poklicne bolezni) v znesku 40,00 evrov in prispevki za pokojninsko zavarovanje (invalidnost, telesna okvara ali smrt) v znesku 41,04 evra. Oseba, ki je pri delodajalcu zaposlena za krajši čas od polnega, ne more registrirati popoldanskega s.p., ampak tak s.p., v katerem se zavaruje in plačuje prispevke za socialno zavarovanje, ki predstavljajo razliko do 40 ur zavarovanja.

Ustanovitev podjetja na Dati je hitra in enostavna! Pokličite 01/600-1530!

Strošek računovodje kot stroški za popoldanski s.p.

Samostojni podjetnik finančno poslovanje s.p. lahko vodi na tri načine. Dobiček lahko ugotavlja po dejanskih stroških na način dvostavnega ali pa enostavnega knjigovodstva. Lahko pa dobiček ugotavlja z upoštevanjem normiranih odhodkov. Od načina vodenja poslovnih knjig je odvisna tudi cena računovodskih storitev, ki jih za podjetnika opravlja računovodja. V povprečju se stroški za popoldanski s.p., ki zadevajo način vodenja poslovnih knjig, gibljejo med 50,00 evri in 80,00 evri mesečno.

Preberite tudi – Regres za leto 2022 višji kot lani!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Bolniška odsotnost 2022 – kaj se je spremenilo z marcem?

Stroški za popoldanski s.p. glede transakcijskega računa na banki

Po prejemu sklepa o registraciji popoldanskega s.p., svetujemo podjetniku odprtje transakcijskega računa na banki. Predlagamo podjetniku, da loči osebne finance od poslovnih financ in naj zato po registraciji na banki odpre TRR račun. Poslovanje podjetnika prek banke je tako bolj transparentno in pregledno. Stroški za popoldanski s.p. glede vodenja TRR računa na banki se gibljejo od nekje 20,00 evrov dalje. Seveda so stroški različni pri različnih bankah. Nekatere banke za dobrodošlico novim podjetnikom nudijo ugodnosti ob odprtju TRR računa pri njih.

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Drugi možni stroški za popoldanski s.p.

Drugi stroški, ki lahko nastanejo pri registraciji popoldanskega s.p. so običajno vezani na način opravljanja dejavnosti. Tak strošek je lahko najemnina za poslovni prostor, strošek prevozov, ki jih opravlja podjetnik, strošek najema dvorane, strošek oglaševanja itd. V zakup je treba vzeti tudi strošek plače in prispevkov ob zaposlitvi delavca v podjetju.

 Zaslužite s hobijem ali idejo!

Kdo lahko podjetniku pomaga določiti kateri so stroški za popoldanski s.p.?

Računovodje so tisti, ki pomagajo podjetniku določiti, kateri so možni stroški za popoldanski s.p. Pomagajo podjetniku in mu svetujejo, na kakšen način naj se organizira glede dokazil, ki so pri uveljavljanju stroškov pri popoldanskem s.p. potrebni kot dokaz za Finančno upravo RS. Svetujejo podjetniku tudi glede argumentov, ki jih lahko glede stroškov uveljavlja pri morebitnem nadzoru davčnega inšpektorja.

Sledite podjetju Data tudi na FacebookuLinkedinuTwitterju in Instagramu!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja