Go to Top

Stroški za popoldanski s.p. – kakšne stroške ima popoldanski s.p.?

Stroški za popoldanski s.p. so med drugim povezani s pavšalnimi prispevki za zavarovanje, odvisni pa so tudi od vrste dejavnosti. Razmišljate o odprtju popoldanskega s.p.? Postopek registracije lahko na enostaven način uredite na DATA točki. Za rezervacijo termina smo vam na voljo na 01 600 1530  ter na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Prispevki za socialno zavarovanje kot stroški za popoldanski s.p.

Popoldanski s.p. lahko registrira oseba, ki je zaposlena za polni delovni čas, 40 ur tedensko. Postopek registracije popoldanskega s.p. na Data točki je brezplačen! Kot popoldanski s.p. pa mora plačevati pavšalne prispevke za zavarovanje. To so prispevki za zdravstveno zavarovanje (za poškodbe pri delu in poklicne bolezni) in prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za invalidnost, telesno okvaro ali smrt.

Izračunajte si plačo

Strošek računovodje kot stroški za popoldanski s.p.

Samostojni podjetnik finančno poslovanje s.p. lahko vodi na tri načine. Dobiček lahko ugotavlja po dejanskih stroških na način dvostavnega ali pa enostavnega knjigovodstva. Lahko pa dobiček ugotavlja z upoštevanjem normiranih odhodkov. Od načina vodenja poslovnih knjig je odvisna tudi cena računovodskih storitev, ki jih za podjetnika opravlja računovodja.

Odprite “popoldanca” na DATI!

Boste normiranec?

Stroški za popoldanski s.p. glede transakcijskega računa na banki

Po prejemu sklepa o registraciji popoldanskega s.p., svetujemo podjetniku odprtje transakcijskega računa na banki. Predlagamo podjetniku, da loči osebne finance od poslovnih financ in naj zato po registraciji na banki odpre TRR račun. Poslovanje podjetnika prek banke je tako bolj transparentno in pregledno. Seveda so stroški različni pri različnih bankah. Nekatere banke za dobrodošlico novim podjetnikom nudijo ugodnosti ob odprtju TRR računa pri njih.

Popoldanski s.p. prispevki 2024

Drugi možni stroški za popoldanski s.p.

Drugi stroški, ki lahko nastanejo pri registraciji popoldanskega s.p., so običajno vezani na način opravljanja dejavnosti. Tak strošek je lahko najemnina za poslovni prostor, strošek prevozov, ki jih opravlja podjetnik, strošek najema dvorane, strošek oglaševanja itd. V zakup je treba vzeti tudi strošek plače in prispevkov ob zaposlitvi delavca v podjetju.

Registracijo popoldanskega s.p. lahko uredite z našimi referenti na DATA točki! Če pa pred tem potrebujete dodatne informacije, se lahko posvetujete z našimi podjetniškimi svetovalci. Za posvet nas kontaktirajte na 01 600 1530 ali na data@data.si.

Sledite nam na Facebooku!

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja