Go to Top

Prispevki za popoldanski s.p. v 2024 – koliko bodo znašali?

Prispevki za popoldanski s.p. v 2024 so višji od lani. Koliko znašajo? Znana je že višina za prvo trimesečje 2024, med tem ko bo višina prispevkov za obdobje po 1. aprilu objavljena marca 2024.

Če želite tudi vi odpreti popoldanski s.p., lahko to storite na naši DATA točki! Za rezervacijo termina lahko pišete na data@data.si ali pa pokličete na 01 600 1530!

Brezplačno registrirajte podjetje

Kako so sestavljeni prispevki za popoldanski s.p. v 2024?

Prispevki za popoldanski s.p. v 2024 so sestavljeni iz prispevkov za zdravstveno zavarovanje (ZZ) in prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (PIZ). Ti se plačujejo v pavšalnem znesku. ZZZS-ju se plačuje prispevek za zdravstveno zavarovanje za poškodbe pri delu in poklicne bolezni ter dodatni prispevek za zdravstveno zavarovanje. Dodatno plačuje še prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za invalidnost, telesno okvaro ali smrt.

Izračunajte si plačo

Računovodstvo

Odprite popoldanski s.p.

Prispevki za popoldanski s.p. v 2024 – koliko bodo torej znašali?

Za primerjavo lahko najprej preverite, kolikšni so bili v letu 2023.

Spodaj pa je preglednica prispevkov za popoldanski s.p. za leto 2024 – prvo trimesečje:

Naziv prispevka januar februar marec april do december
Prispevek za PIZ 42,19 42,19 42,19 še ni določeno
Prispevek za ZZ 46,87 46,87 46,87 46,87
Skupaj prispevki 89,06 89,06 89,06 še ni določeno

Koliko pa bodo znašali popoldanski s.p. prispevki v 2024 od 1. aprila pa do konca leta? Za to bo potrebno počakati na podatek o prispevku za PIZ, ki bo objavljen marca 2024.

Normiranec s.p. – kaj morate vedeti?

Prispevki za popoldanski s.p. – kdo jih plačuje?

Odprtje popoldanskega s.p. oz dopolnilne dejavnosti je možno za osebo, ki je zaposlena za polni delovni čas (40 ur/tedensko) in je zavarovana na podlagi delovnega razmerja. Zanjo prispevke za socialno zavarovanje plačuje delodajalec na podlagi pogodbe o zaposlitvi. Oseba, ki želi poleg zaposlitve opravljati dodatno dejavnost, lahko registrira popoldanski s.p. in plačuje pavšalne prispevke za zavarovanje (prispevki za popoldanski s.p.). Ne pozabite preveriti, v katerih primerih za odprtje popoldanskega s.p. potrebujete soglasje delodajalca.

Pogoji za odprtje popoldanskega s.p.

Pred registracijo popoldanskega s.p. je dobro pridobiti prave informacije glede stroškov, ki jih bo popoldanski s.p. imel, ko bo začel s poslovanjem. Prispevki za popoldanski s.p. predstavljajo le delček stroškov, ki jih je potrebno upoštevati pri poslovanju. Z informacijami vam lahko pomagajo svetovalci podjetja DATA. Pišite na data@data.si ali pokličite 01 600 1530 za individualno svetovanje.

Prijavite se na novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja