Go to Top

Zaposlitev v popoldanskem sp

Zaposlitev v popoldanskem sp – ali lahko popoldanski sp zaposli delavca oz. delavce? Kako se to uredi? Mimogrede, želite tudi vi ustanoviti popoldanski sp? To lahko storite pri nas! Lahko pa se odločite tudi za registracijo d.o.o. ali s.p. (boste mogoče normiranec?) Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si in rezervirajte termin za registracijo podjetja.

Ustanovitev podjetja

Zaposlitev v popoldanskem sp – ali lahko popoldanski s.p. zaposluje delavce?

Zaposlitev v popoldanskem sp je možna po registraciji oz. po vpisu popoldanskega sp v register podjetij. Popoldanski sp lahko zaposluje delavce, saj je praktično izenačen z rednim sp. Razlikujeta se le glede plačevanja prispevkov za socialno zavarovanje. Popoldanski sp plačuje pavšalne prispevke za zavarovanje. Redni sp je samozaposlen v svojem sp in zase plačuje kompletne prispevke za zavarovanje. Obe vrsti podjetja pa lahko opravljata več raznovrstnih dejavnosti. Davčno osnovo pa lahko ugotavljata po dejanskih stroških ali po normiranih odhodkih. Možno je tudi prehajati iz popoldanskega sp v redni sp in obratno.

Izračun plače

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Zaposlitev v popoldanskem sp – pogodba o zaposlitvi

Zaposlitev v popoldanskem sp pride v poštev v primeru, ko se podjetnik na primer ukvarja s trgovinsko ali gostinsko dejavnostjo in se odloči, da bo v trgovini ali lokalu zaposlil osebo, ki bo vodila poslovanje. Nosilec dejavnosti v popoldanskem sp je namreč zaposlen za polni delovni čas. Gostinsko oziroma trgovinsko dejavnost opravlja hkrati ob redni zaposlitvi. Veliko podjetnikov, ki vstopijo v podjetništvo kot popoldanski sp in začnejo poslovati v omenjenih dejavnostih, že na postopku registracije na DATA točki pove, da nameravajo takoj po registraciji urediti zaposlitev v popoldanskem sp za osebo, s katero so se že v času načrtovanja podjetniške poti, dogovorili za sodelovanje. Naši pravniki v podjetja DATA vam lahko nudijo pomoč pri začetku poslovanja. Pripravijo pogodbe o zaposlitvi in vse pravilnike, ki so potrebni za pravilno ureditev delovnopravne dokumentacije v podjetju.

Kilometrina 2024

Zaposlitev v popoldanskem sp – kdo lahko pomaga podjetniku?

Zaposlitev v popoldanskem sp je ena od možnosti, da si popoldanski sp zagotovi pomoč pri poslovanju v podjetju. Obstajajo pa še druge možnosti, ki jih je dobro poznati, preden se podjetnik odloči za zaposlitev v popoldanskem sp. Popoldanski sp lahko v podjetju angažira študente. Lahko sklene z osebo podjemno ali avtorsko pogodbo. Podjetniku lahko pomaga ožji družinski član. V popoldanskem sp pa lahko pomaga tudi vitalni upokojenec po pogodbi o začasni in občasni zaposlitvi upokojenca. Vse te možnosti so seveda odvisne tudi od dejavnosti, ki jo opravlja popoldanski sp. Pred registracijo popoldanskega sp se lahko odločite za davčno-računovodsko svetovanje, kjer lahko naši svetovalci naredijo izračune ter odgovorijo, kaj se vam najbolj izplača! Za ponudbo nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja