Go to Top

Večosebni d.o.o. lahko registrirate na DATA točki!

Večosebni d.o.o. lahko družbeniki ustanovijo na DATA točki, če se skupaj strinjajo, da jim za določitev razmerij med njimi zadostuje elementarna družbena pogodba, ki določa obvezna razmerja med družbeniki. Ne pa posebnih razmerij. Kaj mislimo s tem? V primeru, da bi družbeniki med seboj želeli bolj podrobno in specifično določiti svoja razmerja v d.o.o., bi morali v družbeno pogodbo zapisati oz. dodati posebne člene. Posebne člene oz. dogovore med družbeniki, ki “sestavljajo” večosebni d.o.o., lahko v družbeno pogodbo zapiše, doda le notar. V kolikor želite tudi vi ustanoviti d.o.o. (ali s.p.) lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa rezervirate termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca!

Ustanovite podjetje na Dati!

Večosebni d.o.o. in vsebina družbene pogodbe

Družbena pogodba v večosebni d.o.o., ki se jo pripravi na DATA točki vsebuje te elementarne podatke:

  • navedbo imena in priimka ter prebivališča ali firme in sedeža vsakega družbenika,
  • firmo, sedež in temeljno dejavnost družbe,
  • navedbo zneska osnovnega kapitala in vsakega osnovnega vložka posebej, navedbo družbenika za vsak osnovni vložek in njegov poslovni delež,
  • navedbo imena in priimka zastopnika oz. zastopnikov družbe,
  • kontaktni elektronski naslov družbe, ki bo javno objavljen,
  • dodatne dejavnosti družbe.

Informativni izračun plače

Ustanovite podjetje

Dnevnice 2023

Kaj največkrat družbeniki dodajo v družbeno pogodbo v večosebni d.o.o.?

Največkrat so predmet dodatnih členov v družbeni pogodbi pri večosebni družbi predkupne pravice deležev družbe v primeru izstopa družbenika iz družbe, omejitve zastopanja poslovodnih oseb – samostojno ali skupinsko, omejitve glasovalnih pravic, posebnosti pri izvedbi skupščine in podobno. Naj na tem mestu omenimo, da je zastopanje poslovnih oseb v večosebnem d.o.o. v družbeni pogodbi, ki jo pripravimo na DATA točki, vedno samostojno zastopanje.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Zakaj družbeniki večosebni d.o.o. radi registrirajo na DATA točki?

Zato, ker je postopek priprave dokumentov hiter, enostaven in brezplačen. Ker se pred postopkom registracije družbeniki ali vsaj eden od njih odločijo za individualno podjetniško svetovanje, kjer jim (mu) podjetniški svetovalec predlaga zanje najboljšo opcijo postopka registracije. Kot po pravilu se družbenikom v večosebni d.o.o., vedno mudi, oziroma težko najdejo skupni termin prihoda na postopek registracije. Referenti DATA točke, se jim znamo prilagoditi in uredimo logistiko tako, da je za vse najbolje in najhitreje. Še potem, ko podjetje že posluje, lahko razne spremembe podatkov v večosebni d.o.o., uredimo hitro in učinkovito.

Koliko znašajo prispevki za s.p.?

Kaj morajo družbeniki v večosebni d.o.o. prinesti na postopek registracije na DATA točki?

Na postopek prinesejo veljaven osebni dokument in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o., če nihče od družbenikov ni lastnik ali vsaj solastnik lokacije, kjer bo poslovni naslov družbe. Če je kdo od družbenikov lastnik ali solastnik naslova, bo izjavo lastnika objekta uredil pri samem postopku registracije na DATA točki.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Večosebni d.o.o. lahko koristi številne storitve, ki jih na enem mestu nudi DATA točka

Družbeniki, ki formirajo večosebni d.o.o., se največkrat odločijo, da bodo imeli poslovanje družbe na enem mestu, zato se zanimajo tudi za računovodske storitve, ki so jim na voljo v podjetju DATA. Prav tako so njih zanimive svetovalne storitve, predvsem s pravnega področja, kadar sklepajo pogodbe s poslovnimi partnerji, kadar zaposlujejo delavce, če imajo težave pri izterjavi neplačnikov in še in še. V našem podjetju pa so vam na voljo tudi odlični davčni strokovnjaki. Za ponudbo individualnih svetovanj nam (bodoči) podjetniki pišite na data@data.si ali pa nas pokličite na 01-600-1530.

Ostanite na tekočem: prijavite se tudi na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja