Go to Top

Postopek registracije s.p. – kaj vse je potrebno vedeti?

Postopek registracije s.p. na DATA točki je hiter in enostaven postopek. Je odprtje s.ptudi v vašem načrtu? Pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si za rezervacijo termina.

Brezplačno registrirajte podjetje

Postopek registracije s.p. in kaj mora podjetnik razmisliti pred tem

Podjetnik mora razmisliti o datumu, s katerim želi biti vpisan v poslovni register. Odločiti se mora glede imena firme. Pa tudi o tem, ali si bo izbral imaginarno ime firme že ob registraciji ali pa se bo zanj odločil v prihodnosti. Pravila glede imaginarnega imena firme si lahko preberete v članku na tej povezavi. Največ vprašanj, preden se podjetniki odločijo za postopek registracije s.p., je povezanih z izjavo lastnika objekta za s.p.

Izračunajte si plačo

Postopek registracije s.p. in izbor dejavnosti podjetja

Podjetnik mora razmisliti o dejavnostih, ki jih bo na začetku opravljal v okviru svojega podjetja in zaradi česar se je pravzaprav odločil za postopek registracije s.p. Glede dejavnosti s.p. velja pravilo, da ob registraciji podjetnik navede tiste in toliko dejavnosti, s katerimi bo začel poslovati. Po ustanovitvi podjetja bo lahko še kadarkoli brisal ali dodajal dejavnosti v svojem podjetju.

Odprite d.o.o. na DATI!

Popoldanski s.p. – kaj je to?

Postopek registracije s.p. in prijava davčnih podatkov na FURS

Postopek registracije s.p. se prevesi v drugo polovico, ko podjetnik z referentom pripravlja prijavo davčnih podatkov na FURS. Pri tem obrazcu se mora podjetnik opredeliti o tem, na kakšen način bo vodil finančni del poslovanja s.p. in napovedati predvidene prihodke do konca tekočega leta. Pri opredelitvi, ali voditi knjige podjetja po dejanskih stroških ali po normiranih odhodkih, je podjetniku v veliko pomoč računovodja. Najava načina vodenja poslovnih knjig velja namreč do konca koledarskega leta. Več o obdavčitvi s.p. smo pisali v članku Obdavčitev sp – pred ustanovitvijo je treba vedeti, kako!

Kaj je bolje zame – s.p. ali d.o.o.?

Postopek registracije s.p. in prijava podjetnika v zavarovanje

Podjetniku, ki postopek registracije s.p. opravlja na DATA točki, referent uredi tudi prijavo v socialno zavarovanje. Pri izpolnjevanju obrazca mu mora podjetnik poleg EMŠO številke, imena in priimka zaupati še podatek o končani formalni šolski izobrazbi. Po vpisu s.p. v poslovni register podjetnik prejme od zavoda za zdravstveno zavarovanje potrdilo, da je prijavljen v zavarovanje kot samozaposlena oseba.

Podjetnikom, ki se pripravljajo na postopek registracije s.p., nudimo individualno svetovanje s podjetniškega, pravnega in davčno-računovodskega področja. Če potrebujete pomoč pri pripravi na podjetniško pot, nam pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530!

Prijavite se na e-novice!

Oznake

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja