Go to Top

Javno delo bo v letu 2020 dobilo še 2000 brezposelnih

Javno delo omogoča  vključitev delo dolgotrajno brezposelnih oseb. Avgusta so zabeležili manj brezposelnih kot julija, a je brezposelnost še vedno večja kot lani ob istem času.  Objavljeno je novo javno povabilo za leto 2020, na voljo je 6 milijonov evrov. Predvidevajo, da bodo lahko vključili okoli 2000 dolgotrajno brezposelnih.

Informativni izračun plače

Ste ostali brez zaposlitve? Razmišljate, da bi odprli svoje podjetje? Pri nas lahko to storite brezplačno. Poleg tega vam ponujamo tudi ostale storitve, izobraževanja, svetovanja in računovodske storitve, ki vam bodo pripomogle k uspešnemu poslovanju. Pišite nam na data@data.si in si rezervirajte termin!

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Avgusta manj brezposelnih kot julija

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Ob koncu avgusta je bilo za 1,4 odstotka manj brezposelnih kot julija. Je pa brezposelnost še vedno večja kot lani ob istem času. V prvem valu epidemije je kljub ukrepom za ohranjanje delovnih mest brezposelnost narasla, zato je ta še vedno večja kot lani ob istem času. Na novo se je prijavilo 5277 brezposelnih, kar je skoraj za četrtino več kot lansko leto. Za 140,1 odstotka več je na novo prijavljenih presežnih delavcev, 16,1 odstotka več iskalcev prve zaposlitve, 2 odstotka več tistih, ki se jim je iztekla zaposlitev za določen čas. Stečajnikov je za 67,9 odstotka manj.

Zaposlilo se je 4868 brezposelnih, kar je za 65,8 odstotka več kot v lanskoletnem avgustu. Delodajalci so avgusta zavodu sporočili 12.210 delovnih mest. Največ jih je bilo s področja izobraževanja, pridelovalnih dejavnosti, gradbeništva, zdravstva in socialnega varstva. Podjetja iščejo predvsem proizvodne delavce.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Javno delo? Na voljo je 6 milijonov evrov

Zavod RS za zaposlovanje je objavil dodatno javno povabilo za javno delo v letu 2020. Javno delo bodo lahko dobili dolgotrajno brezposelni, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih. Na voljo je še 6 milijonov evrov. Prednost bodo imeli tisti, ki so več kot dve leti neprekinjeno brezposelni in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja. Vključite se lahko samo, če vas napoti Zavod.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Največ sredstev na področju socialnega varstva

Javno delo bo posameznik lahko dobil na področju:

  • socialnega varstva
  • vzgoje in izobraževanja
  • kulture
  • okolja in prostora
  • kmetijstva
  • in na drugih sorodnih področjih.

45% sredstev bodo namenili za socialnovarstveno področje, preostala sredstva pa za ostala našteta področja.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Kaj vam vključitev v javno delo omogoča?

Pripada vam plača, ki je odvisna od ravni izobrazbe oz. usposobljenosti za delo, ki ga opravljate v javnem delu, hkrati pa tudi povrnjeni stroški prehrane med delom in potni stroški, letni dopust in regres za letni dopust.

Pravni nasvet

Kdaj predložiti ponudbo za javno delo?

Izvajalci lahko za določeno javno delo ponudbe predložite od 8. 9. 2020 od 8:00 do porabe razpoložljivih sredstev. Zadnji rok za oddajo ponudbe za določeno javno delo je 31. 10. 2020 do 13:00. Ponudbo za javno delo izvajalci oddane na območno službo, v kateri se bo program izvajal.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja