Go to Top

Poročilo o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela

Poročilo o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela – rok za oddajo je 10. julij

Poročilo o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela mora predložiti posameznik, ki opravlja osebno dopolnilno delo. V poročilu mora zavezanec poročati o doseženem prihodku v preteklem polletju.

Višina prihodkov za osebno dopolnilno delo v obdobju šestih mesecev ne sme presegati treh povprečnih mesečnih plač v Republiki Sloveniji v preteklem koledarskem letu. Za leto 2020 ta znaša 3400,50 evrov. V primeru, da znesek presežete, se morate registrirati kot samostojni podjetnik.

Izračunajte si plačo!

Poročilo o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela –  kdaj je rok za oddajo?

Potrebujete računovodski nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Poročilo o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela mora zavezanec predložiti do desetega dne v mesecu po preteku koledarskega polletja. Čas imate torej do 10. julija za prvo polletje in do 10. januarja, ko oddaje poročilo o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela za drugo poletje leta. Ker je v letu 2021 rok za oddajo poročila na soboto, imate tako čas vse do ponedeljka, 12. julija.

Poleg poročila o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela mora zavezanec, ki opravlja dejavnost osebnega dopolnilnega dela, priložiti tudi napoved za odmero akontacije dohodnine.

Informativni izračun za normirance

Kje oddati poročilo o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela

Davčni zavezanec lahko poročilo odda elektronsko preko spletne strani eDavki. Ali pa osebno oziroma po pošti, in sicer pri finančnem uradu, kjer je oseba vpisana v davčni register. Takse pri tem ni.

podjetniško svetovanje

Prekrškarjem grozi globa

Inšpektorat RS lahko osebo, ki navede neresnične ali nepopolne podatke, kaznuje z globo od 400 do 5.000 evrov. To določa Zakon o davčnem postopku (ZDavp-2).

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2021

Osebno dopolnilno delo je dobra iztočnica

Osebno dopolnilno delo je primerno tako za brezposelne kot tudi zaposlene posameznike ali pa upokojenca. Pogoj za osebno dopolnilno delo je vplačana vrednotnica. Z njo imajo izvajalci zagotovljeno večjo socialno varnost.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja