Go to Top

Evropska zdravstvena izkaznica – kje vse velja?

Evropska zdravstvena izkaznica je kartica, ki zavarovancem ZZZS omogoča dostop do nujnih zdravstvenih storitev tako med bivanjem v tujini, študijem v tujini ali pa tudi med potovanji. To ZZZS zavarovancem omogoča brezplačno. Kakšna je veljavnost kartice? V katerih državah jo je mogoče uporabljati?
Ste v procesu ustanavljanja s.p. ali d.o.o.? V podjetju Data nudimo novim podjetnikom velik izbor storitev, od računovodskega servisa do pravnega svetovanja. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in se naročite na termin registracije podjetja!

Izračun plače!

Evropska zdravstvena izkaznica – kje je veljavna in koliko časa?

Evropska zdravstvena izkaznica je veljavna eno leto. Izjema je le pri upokojencih in tistih, ki jim zdravstveno zavarovanje poteče pred iztekom same izkaznice. Zavarovanci ZZZS lahko izkaznico uporabljajo v vseh državah članicah Evropske Unije, v Evropske gospodarskem prostoru in v Švici. V teh državah lahko zavarovanci ZZZS pričakujejo, da jim bo pokrila vse nujne in potrebne zdravstvene storitve.

Pa tudi v naslednjih državah: Avstralija, Združeno Kraljestvo, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Severna Makedonija in Srbija. V teh državah lahko z evropsko kartico uveljavljate zdravstvene storitve pri zdravnikih in zdravstvenih ustanovah, ki so del javne, državne zdravstvene mreže.

Ustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Evropska zdravstvena izkaznica – kako jo pridobimo?

Evropsko zdravstveno izkaznico zavarovanco ZZZS pridobijo zelo preprosto. In sicer jo zavarovanci pridobijo tako, da izpolnijo spletno vlogo. Najdete jo na tej povezavi. V primeru, da naročilo preko spleta ni mogoče, lahko zavarovanci ZZZS evropsko zdravstveno izkaznico naročijo tudi po telefonu. To opravite tako, da na telefonsko številko 031 771 009 pošljete SMS sporočilo z vsebino: EUKZZ ter ZZZS številka.

Prispevki za s.p. za 2024

Evropska zdravstvena izkaznica – česa ne nudi?

Pomembno si je zapomniti, da evropska zdravstvena izkaznica ne nudi določenih storitev. Med drugim evropska zdravstvena izkaznica ne omogoča:

  • ni nadomestilo za turistično zavarovanje;
  • ne krije stroškov zasebnega zdravstvenega varstva;
  • ne krije stroškov povratnega leta v domovino ali izgubljene oz. ukradene lastnine;
  • ne krije stroškov zdravstvenih storitev, če je razlog vašega potovanja načrtovano zdravljenje v tujini;
  • ne zagotavlja brezplačnih storitev, saj so zdravstveni sistemi med državami različni.

Se odločate za ustanovitev podjetja? Obrnite se na podjetje Data! Pokličite 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na termin registracije podjetja!

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja