Go to Top

Zakon o vodah – referendum bo 11. julija

Zakon o vodah – na prvi dan predčasnega glasovanja volilo že okoli 25.000 volivcev

Zakon o vodah naj bi na besedo pobudnikov referenduma in stroke širil možnost posegov na vodna priobalna zemljišča. Prav tako pa ne prispeva k vzpostavitvi boljših okvirjev za upravljanje z vodnimi viri. Pobudniki medtem zatrjujejo, da temu ni tako in da bo zakon o vodah takšne posege v zgolj bolj učinkovito preprečil. Referendum o noveli zakona o vodah bo potekal v nedeljo, 11. julija. Pred referendumom pa so na voljo nekatere posebne oblike glasovanja.

Izračunajte si plačo!

Zakon o vodah – predčasno glasovanje

Potrebujete računovodsko svetovanje? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Tisti, ki se v nedeljo ne boste mogli udeležiti glasovanja na referendumu o noveli zakona o vodah, ste se v tem tednu že lahko udeležili predčasnega glasovanja. Na prvi dan je tako svoj glas oddalo okoli 25.000 ljudi. Ostali, ki še svojega glasu niste oddali in to želite, ga lahko predčasno oddate še danes do 19. ure in v četrtek med 7. in 19. uro na 92 voliščih po državi. Glasujete lahko samo na tisti okrajni volilni komisiji, kjer ste vpisani v volilni imenik, torej tam, kjer imate stalno prebivališče.

Preberite tudi: Dohodninski razredi od 2022

 

podjetniško svetovanje

 

Izračunajte svojo obveznost za dohodnino

 

Zakon o vodah – posebne oblike glasovanja

Volivci, ki bodo na dan glasovanja zunaj okraja svojega stalnega prebivališča, bodo lahko glas oddali na volišču v drugem okraju – na voliščih omnia. Svojo namero morajo sporočiti najpozneje tri dni pred dnevom glasovanja na okrajno volilno komisijo, na območju katere imajo stalno prebivališče.

Tisti, ki se zaradi bolezni ne bodo mogli osebno zglasiti na volišču, pa bodo lahko glasovali kar od doma. Prijavijo se lahko preko vloge na spletni strani e-uprave, za prijavo pa ne potrebujete digitalnega potrdila. Rok za prijavo je sreda, 7. julij. Na isti dan se prav tako izteče rok za prijavo za tiste volivce, ki stalno živijo v tujini in bi na dan referenduma želeli glasovati v Sloveniji.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Zakon o vodah – referendum bo v nedeljo

Referendum bo potekal v nedeljo, 11. julija, ko bodo odprta vsa volišča po Sloveniji za redno glasovanje. Pred nedeljskim referendumom pa bo v soboto nastopil še volilni molk.

Ne spreglejte člankov:

 

 

 

 

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja