Go to Top

Spletna prodaja potrošnikom – imate urejeno spletno stran?

Spletna prodaja potrošnikom temelji na spletni platformi, ki potrošnikom omogoča, da kar preko spleta opravijo nakup dobrin, ki bi jih sicer opravili fizično v trgovini. Ob tem je potrebno paziti, da je spletna stran vsebuje vse potrebne informacije/dokumente, ki jih slovenska zakonodaja zahteva. Če opravljate dejavnost spletna prodaja potrošnikom vam pri samem postopku in pri zagotavljanju skladilnosti z zakonodajo pomagajo naši pravni strokovnjaki. Pokličite nas na 01/600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Spletna prodaja potrošnikom – katere dejavnosti morajo biti registrirane?

Spletna prodaja potrošnikom je mogoča, če ima prodajalec, ki upravlja spletno stran pravilno registrirano dejavnost spletne prodaje. Za spletno prodajo ne zadostuje namreč, da ima posameznik registrirano zgolj dejavnost »Trgovina na drobno po pošti ali po internetu« vendar mora imeti tudi registrirano dejavnost, s katero je prodajalcu dovoljeno, da sploh lahko ima postavljeno spletno stran in preko nje opravlja dejavnost.

V primeru, če opravljate dejavnost spletna prodaja potrošnikom vam tukaj lahko pomagajo naši strokovnjaki, pri katerem lahko izveste informacije ali imate registrirane vse prave dejavnosti hkrati pa tudi, katere dejavnosti morate dodatno registrirati, za legalno opravljanje dejavnosti spletne prodaje potrošnikom. Naj opozorimo, da v primeru, da opravljate dejavnosti, ki niso pravilno registrirane med dejavnostmi družbe, gre za opravljanje dela na črno!

Izračun plače

Potrebujete pravni nasvet?
Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Spletna prodaja potrošnikom – kaj mora vsebovati spletna stran

Spletna prodaja potrošnikom je zelo pogosta dejavnost, je pa vseeno zelo regulirana, saj mora spletna stran, kjer se izvaja spletna prodaja potrošnikom, vsebovati obvezne sestavine, kot so:

Dodatno opozarjamo, da mora biti spletna stran usklajena z vsakokrat veljavnimi določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR), predvsem glede privolitve glede obdelave osebnih podatkov.

Kilometrina 2024

Spletna prodaja potrošnikom – splošni pogoji – so obvezni?

Spletna prodaja potrošnikom je podvržena zakonodaji, ki varuje potrošnike. Skladno z navedenim mora podjetje upoštevati pravice potrošnika, na katere mora tudi podjetje samo potrošnika obvestiti. Najlažji način  za urediti navedeno je priprava strokovnih zelo dobro napisanih splošnih pogojev poslovanja, na podlagi česar sta tako zavarovana potrošnik kot tudi sam prodajalec.

V primeru, če je vaša dejavnost spletna prodaja potrošnikom, pa še nimate urejenih vseh potrebnih dokumentov, se lahko obrnete na naše strokovnjake v pravni službi, ki vam bodo z veseljem prisluhnili in za vas pripravili strokovne in odlične splošne pogoje poslovanja.

Ob tem dodajamo, da mora biti spletna prodaja potrošnikom obvezno v slovenskem jeziku.

Razmišljate o odprtju podjetja? Že veste katere dejavnosti boste registrirali? Pomagajo vam lahko naši svetovalci na podjetniški točki. Obrnite se na našo DATA točko. Pokličite nas na 01/600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja