Go to Top

D.o.o. dejavnosti – kje najdete šifre za dejavnosti podjetja?

D.o.o. dejavnosti, ki jih namerava opravljati podjetje, so navedene v dokumentu, ki se imenuje Standardna klasifikacije dejavnosti 2008. Gre za obsežen dokument, ki zajema vsa področja možnih dejavnosti s katerimi se lahko ukvarjajo podjetniki. Se sprašujete, katera je prava šifra d.o.o. dejavnosti za vašo poslovno priložnost?

Ste v procesu odprtja družbe z omejeno odgovornostjo? V podjetju Data imamo že 32 let izkušenj s pomaganjem podjetnikom na njihovi poslovni poti. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

D.o.o. dejavnosti in Standardna klasifikacija dejavnosti 2008

Dejavnosti pri d.o.o. družbenik izbere iz dokumenta, ki se imenuje Standardna klasifikacija dejavnosti. Dokument obsega 192 strani in zajema dejavnosti kot so:

  • kmetijstvo;
  • predelave hrane;
  • proizvodnja najrazličnejših izdelkov;
  • gradbeništvo;
  • trgovina na debelo in drobno;
  • gostinsko-turistične dejavnosti;
  • založništvo;
  • telekomunikacija;
  • informacijske storitve;
  • itd.

Skratka vsa področja človeškega življenja.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Do katere višine so neobdavčene jubilejne nagrade?

D.o.o. dejavnosti – kako družbenik izbere dejavnosti?

Pomembna je že priprava na postopek registracije, ko družbenik zbira informacije in se v podjetništvo poda z namenom uresničitve svoje poslovne ideje. Pred registracijo že analizira trg in ve, da je povpraševanje po njegovem izdelku ali storitvi tolikšno, da se mu izplača začeti s poslovanjem d.o.o. Na postopku registracije d.o.o. mora referentu povedati temeljno dejavnost podjetja. Opis te dejavnosti se navede že v popolnem imenu firme, ki označuje temeljno dejavnost družbe.

Primer:

ZIDAK, gradbeništvo, d.o.o. – glavna dejavnost v takem primeru je lahko šifra dejavnosti: 41.200- Gradnja stanovanjskih in nestanovanjskih objektov.

STANE TRANSPORT, prevozi, d.o.o. – glavna dejavnost – 49.410 Cestni tovorni promet

WHLM, poslovne storitve, d.o.o. – glavna dejavnost – 70.220 Drugo podjetniško in poslovno svetovanje

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.-ju pred registracijo!

D.o.o. dejavnosti in dodatne dejavnosti družbe

Če družbenik želi opravljati še druge dejavnosti, jih na registraciji d.o.o. pove referentu in ta jih doda kot dodatne dejavnosti, ki jih bo opravljalo podjetje. Število dodatnih dejavnosti ni omejeno. Velja pa pravilo, da se na postopku registracije podjetja izbere tiste in toliko dejavnosti, s katerimi bo družba začela poslovati. Kajti še po registraciji, ko podjetje že posluje, lahko družbenik doda med obstoječe dejavnosti nove in briše obstoječe dejavnosti. Postopek dodajanja ali brisanja dejavnosti lahko opravi na katerikoli DATA točki. Postopek je hiter in ni povezan s stroški.

Družbeniki! Če ste tik pred tem, da ustanovite podjetje., potem za termin registracije na DATA točki pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja