Go to Top

D.o.o. dejavnosti – kje najdete šifre za dejavnosti podjetja?

D.o.o. dejavnosti, ki jih namerava opravljati podjetje, so navedene v dokumentu, ki se imenuje Standardna klasifikacije dejavnosti 2008. To je obsežen dokument, ki zajema vsa področja možnih dejavnosti s katerimi se lahko ukvarjajo podjetniki. Ali veste katera je prava šifra d.o.o. dejavnosti za vašo poslovno priložnost? Za svetovanje pri izbiri ustreznih dejavnosti, ki jih boste navedli ob ustanovitvi podjetja se obrnite na naše svetovalce preko telefona 01/600-1530, nam pišite na data@data.si ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Ustanovitev podjetje

D.o.o. dejavnosti in Standardna klasifikacija dejavnosti 2008

Dejavnosti pri d.o.o. družbenik izbere iz dokumenta, ki se imenuje Standardna klasifikacija dejavnosti. Dokument obsega 192 strani in zajema dejavnosti kot so:

  • kmetijstvo;
  • predelave hrane;
  • proizvodnja najrazličnejših izdelkov;
  • gradbeništvo;
  • trgovina na debelo in drobno;
  • gostinsko-turistične dejavnosti;
  • založništvo;
  • telekomunikacija;
  • informacijske storitve;
  • itd.

Skratka vsa področja poslovnega delovanja.

Informativni izračun plače

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

D.o.o. dejavnosti – kako družbenik izbere dejavnosti?

Izbira dejavnosti je pomembna že pri pripravi na postopek registracije, ko družbenik zbira informacije in se v podjetništvo poda z namenom uresničitve svoje poslovne ideje. Pred registracijo že naredi analizo trg in ve, da je povpraševanje po njegovem izdelku ali storitvi tolikšno, da se mu izplača začeti s poslovanjem d.o.o. Na postopku registracije d.o.o. mora referentu že povedati temeljno dejavnost podjetja. Opis te dejavnosti se navede že v popolnem imenu firme, ki označuje temeljno dejavnost družbe.

Primer:

ZIDAK, gradbeništvo, d.o.o. – glavna dejavnost v takem primeru je lahko šifra dejavnosti: 41.200- Gradnja stanovanjskih in nestanovanjskih objektov.

STANE TRANSPORT, prevozi, d.o.o. – glavna dejavnost – 49.410 Cestni tovorni promet

WHLM, poslovne storitve, d.o.o. – glavna dejavnost – 70.220 Drugo podjetniško in poslovno svetovanje

Kaj je enoosebni d.o.o.?

D.o.o. dejavnosti in dodajanje dejavnosti družbe

Vkolikor želi družbenik opravljati še druge dejavnosti, jih na registraciji d.o.o. pove referentu in ta jih doda kot dodatne dejavnosti, ki jih bo opravljalo podjetje. Število dodatnih dejavnosti ni omejeno. Velja pa pravilo, da se na postopku registracije podjetja izbere tiste in toliko dejavnosti, s katerimi bo družba začela poslovati. Kajti še po registraciji, ko podjetje že posluje, lahko družbenik doda med obstoječe dejavnosti nove in briše obstoječe dejavnosti. Postopek dodajanja ali brisanja dejavnosti lahko opravi na katerikoli DATA točki. Postopek je hiter in ni povezan s stroški.

Družbeniki! Če ste tik pred tem, da ustanovite podjetje , potem za termin registracije na DATA točki pišite na data@data.si , nas pokličite na 01/600-1530 ali termin rezervirajte preko spleta

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja