Go to Top

Nadomestila plače za čakanje na delo zopet izplačana – kako naprej?

Povračila nadomestila plače za čakanje na delo v tokratni tranši znaša slabih 10 milijonov evrov. Obstoječa shema čakanja na delo se s septembrom izteka. Delodajalci pozivajo vlado, naj nadomestila plače za čakanje na delo podaljša, na ministrstvu pa si želijo, da bi glavni jesenski ukrep postal skrajšani delovnik.

Informativni izračun plače

Ste ostali brez zaposlitve ali si želite nečesa novega? Udeležite se naših brezplačnih izobraževanj in seminarjev. Naši podjetniški svetovalci vam bodo tam odgovarjali na vprašanja glede registracije podjetja in vam svetovali, kako hobi spremenite v posel. Pri nas lahko podjetje brezplačno registrirate, ponujamo pa vam tudi računovodsko službo, ki vam bo z našimi podpornimi storitvami pomagala pri uspešnem poslovanju. Pišite nam na [email protected].

Ste sveži normiranec in niste povsem prepričani kakšne so vaše obveznosti?

Povračila nadomestila plače za čakanje na delo – 9, 9 milijona evrov

Zavod za zaposlovanje danes izplačuje nova povračila nadomestila plače za čakanje na delo. Tokratna vsota znaša 9,9 milijona evrov. Tokrat bodo izplačali povračila nadomestila plače za čakanje na delo po vseh protikoronskih zakonih – tudi na podlagi četrtega protikoronskega zakona.

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Četrtega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

V primeru čakanja na delo je delavcu pripadalo 80 odstotkov neto plače. Celotna 80-odstotna nadomestila plače kot tudi vse prispevke je v tem primeru pokrila država.

Skupen znesek za nadomestila plače za čakanje na delo bo s slabimi 10 milijoni povračil znašal 278,7 milijona evrov. Ta povračila nadomestila plače za čakanje na delo se še vedno ne približajo številkam, ki jih je vlada prvotno predvidela za subvencioniranje čakanja na delo. Konec aprila so namreč ukrep nadomestila plače za čakanje na delo ocenili na okoli 700 milijonov evrov.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Financiranje skrajšanega delovnega časa prestavljeno

Temu znesku sedaj na ministrstvu za delo dodajajo tudi financiranje ukrepa skrajšanega delovnega časa. Za danes so bila planirana tudi prva povračila za skrajšani delovni čas, ki ga je vpeljal tretji protikoronski paket. A povračila so bila sedaj prestavljena v oktober.

Za subvencioniranje čakanja na delo so delodajalci oddali 76.573 vlog za 403.260 zaposlenih; za subvencioniranje skrajšanega delovnika pa 8643 vlog za okoli 44.882 zaposlenih.

Četrti protikoronski paket

Shema čakanja na delo se izteka – kako naprej?

Obstoječa shema čakanja na delo se s septembrom izteka. Delodajalci pozivajo vlado, naj jo podaljša do konca delo, medtem ko minister za delo Janez Cigler Kralj navaja, da si želi, da bi glavni ukrep jeseni postal skrajšani delovnik.

Pravni nasvet

Odreditev skrajšanega delovnika je namenjena delodajalcem, ki svojim zaposlenim zaradi epidemijo ne morejo zagotoviti dela za polni delovni čas. Delo s krajšim delovnim časom lahko odredi delodajalec, če po njegovi oceni najmanj 10% zaposlenim mesečno ne more zagotavljati najmanj 90% dela. Odredi se lahko le delavcem, ki imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas. Subvencioniranje krajšega delovnega časa zagotavlja država. Za čas, ko delavec dela, mu pripada plača, za čas, ko ne dela, pa subvencija v višini 80 %.

Znesek subvencije je fiksen in znaša:

  • 448 eura na delavca mesečno ob zagotavljanju dela za skrajšani delovni čas v obsegu od 20 do vključno 24 ur tedensko,
  • 336 eura na delavca mesečno ob zagotavljanju dela za skrajšani delovni čas v obsegu od 25 do vključno 29 ur tedensko,
  • 224 eura na delavca mesečno ob zagotavljanju dela za skrajšani delovni čas v obsegu od 30 do vključno 34 ur tedensko.
  • 112 eura na delavca mesečno ob zagotavljanju dela za skrajšani delovni čas v obsegu 35 ur tedensko.

Subvencija se sorazmerno zmanjša za čas upravičene odsotnosti delavca – če npr. pride do bolniške, praznika ali dopusta.  Zaenkrat lahko delodajalec takšnemu delavcu odredi delo s skrajšanim delovnim časom najdlje do 31. decembra 2020.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja