Go to Top

Samozaposlitev ali zaposlitev? Kaj se mi najbolj izplača?

»Samozaposlitev ponuja več svobode in delo za več različnih strank.« in »Zaposlitev ponuja neke vrste stabilnost.« – V kolikor ste se znašli v takšni situaciji, ko oklevate ali je samozaposlitev preko s.p. ali d.o.o. primerna za vas, in ali se je bolje zaposliti, se obrnite na naše podjetje – Data d.o.o.. Pri nas imamo vse kar potrebujete za odgovor na vprašanje katero obliko bo zavzela Vaša karierna pot! Pišite nam na [email protected]!

Samozaposlitev – da ali ne?

Pri podjetju Data d.o.o. smo za Vas pripravili brezplačen seminar z naslovom »Prednosti in slabosti samozaposlitve«. Naša izkušena predavateljica Vam v okviru seminarja predstavi ključne točke, ki jih je potrebno upoštevati ob odločanju o tem. Predavateljica Vam tako predstavi razliko v prihodkih obeh oblik zaposlitve, obdavčitev  in razlago podkrepi s primeri izračunov.

Prijavite se na to brezplačno izobraževanje in naše druge seminarje, ki jih najdete  pod zavihkom izobraževanja na naši spletni strani!

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Samozaposlitev ima svoje prednosti!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Samozaposlitev je pogosto povezana z večjo plačo, večjo avtonomijo in večjo mobilnostjo. Kot samostojni podjetniki (samozaposlitev) si tako sami krojite svoj urnik, sami iščete stranke, izbirate, kako se predstavljate navzven in sami krojite svojo usodo. Kot slabosti v primerjavi z zaposlitvijo pri delodajalcu vsekakor navedejo možnost koriščenja dopusta, bolniške ter kredit in skrb glede višine pokojnine.

Dejansko je vredno omeniti, da se kot samozaposlena oseba-podjetnik, sami dogovorite s strankami za sodelovanje in, da v primeru dela podjetnika za eno stranko in prihodkih pri tem, ki znašajo več kot 80% vseh prihodkov podjetnika, obveljajo pravila dela kot ekonomsko odvisna oseba. Tako imate v okviru tega statusa  zagotovljen dopust, bolniško ipd..

Registracija podjetja je pri nas brezplačna!

Pri podjetju Data d.o.o. se lahko naročite na brezplačno registracijo svojega podjetja – bodisi s.p. ali d.o.o.. Za termin pokličite na 01 600 1530. Za registracijo s.p. potrebujete le osebni dokument, davčno številko in overjeno izjavo lastnika objekta. Dobro je tudi imeti seznam dejavnosti, ki jih boste opravljali ob začetku poslovanja podjetja.

Status s.p.-ja imate lahko registriran v dnevu ali dveh- na naši VEM točki brezplačno!

Povprašajte tudi o ponudbi naših računovodskih storitev!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Morda vas zanima tudi:

  1. Izplačilo poslovne uspešnosti (božičnica) je lahko NEOBDAVČENO!
  2. Dodatek za delovno dobo – Kako se obračuna? 
  3. Pravica do odpravnine tudi ob prenehanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas
  4. Gotovinsko poslovanje med podjetji
  5. Minimalna plača z novim letom višja!

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja