Go to Top

Samozaposlitev ali zaposlitev? Kaj se mi najbolj izplača?

»Samozaposlitev ponuja več svobode in delo za več različnih strank.« in »Zaposlitev ponuja neke vrste stabilnost.« – V kolikor ste se znašli v takšni situaciji, ko oklevate ali je samozaposlitev preko s.p. ali d.o.o. primerna za vas, in ali se je bolje zaposliti, se obrnite na naše podjetje Data. Naši podjetniški svetovalci vam bodo pomagali najti za odgovor na vprašanje. Pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo strokovnega posveta.

Brezplačno registrirajte podjetje!

Samozaposlitev – da ali ne?

Pri podjetju Data smo za vas pripravili brezplačen seminar z naslovom »Prednosti in slabosti samozaposlitve«. Naša izkušena predavateljica vam v okviru seminarja predstavi ključne točke, ki jih je potrebno upoštevati ob odločanju o tem. Prav tako vam predstavi razliko v prihodkih obeh oblik zaposlitve, obdavčitev in razlago podkrepi s primeri izračunov.
Prijavite se na to brezplačno izobraževanje in naše druge seminarje, ki jih najdete pod zavihkom “izobraževanja” na naši spletni strani!

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem

Odprite s.p. – hitro in enostavno!

Samozaposlitev ima svoje prednosti!

Samozaposlitev je pogosto povezana z večjo plačo, večjo avtonomijo in večjo mobilnostjo. Kot podjetniki si tako sami krojite svoj urnik, sami iščete stranke, izbirate, kako se predstavljate navzven in sami krojite svojo usodo.

Dejansko je vredno omeniti, da se kot samozaposlena oseba-podjetnik, sami dogovorite s strankami za sodelovanje in, da v primeru dela podjetnika za eno stranko in prihodkih pri tem, ki znašajo več kot 80%, obveljajo pravila dela kot ekonomsko odvisna oseba. Tako imate v okviru tega statusa zagotovljeno večjo socialno in finančno varnost. Status ekonomsko odvisne osebe sicer ureja Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1).

Ustanovite d.o.o. na Data točki!

Registracija podjetja je pri nas brezplačna!

Pri podjetju Data d.o.o. se lahko naročite na brezplačno registracijo svojega podjetja – bodisi s.p. ali d.o.o. Za registracijo s.p. potrebujete le osebni dokument, davčno številko in overjeno izjavo lastnika objekta. Dobro je tudi imeti seznam dejavnosti, ki jih boste opravljali ob začetku poslovanja podjetja. V kolikor pa se želite individualno posvetovati z našimi podjetniški svetovalci glede vaših možnosti odprtja podjetja, vam lahko pošljemo ponudbo strokovnega svetovanja. V vseh primerih smo vam na voljo na telefonu 01 600 1530 in na elektronskem naslovu data@data.si.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja