Go to Top

Gradbeništvo je v polnem razmahu – ustanovite gradbeno podjetje!

Gradbeništvo doživlja razcvet

Gradbeništvo je v polnem razmahu in glede na investicijski cikel, ki se obeta v naslednjih letih, bo za gradbenike veliko dela tudi v bodoče. Razmišljate, da bi ustanovili gradbeno podjetje? Ste v dilemi ali bi začeli kot samostojni podjetnik ali bi ustanovili d.o.o.? Svetovalci podjetja DATA so vam lahko v pomoč pri odločitvi. Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 01/600-1530 ter na data@data.si.

Informativni izračun plače

Na kaj je dobro pomisliti, če bo gradbeništvo vaša dejavnost?

Ker je na trgu veliko povpraševanja po gradbenih delavcih vseh profilov, je pred ustanovitvijo podjetja potrebno razmisliti s katerimi dejavnostmi s področja gradbeništva, bi se ukvarjalo vaše podjetje. Bi delo opravljali sami ali bi že takoj zaposlovali delavce? Boste zaposlovali tujce in iz katerih držav? Bi delali za naročnike ali bi bili podizvajalec večjim gradbenim podjetjem? Bi delali izključno doma ali bi sprejeli projekte v tujini? To vse so vprašanja, na katera si morate odgovoriti. Pri iskanju odgovorov pa vam je lahko v pomoč podjetniški svetovalec.

Popoldanski s.p. je lahko dodaten zaslužek ob redni zaposlitvi!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Gradbeništvo in klasifikacija dejavnosti

Standardna klasifikacija dejavnosti gradbene dejavnosti navaja v šifrah od 41., 42. in 43, deloma tudi v šifri dejavnosti 71. Gradbeništvo zajema v SKD 2008 gradnjo stavb, kamor sodi tudi aktivnost prenavljanja in obnove stavb, gradnjo inženirskih objektov (ceste, železnice, predori, objekti oskrbne infrastrukture za tekočine in pline, gradnjo objektov oskrbne infrastrukture za elektriko in telekomunikacije, gradnjo vodnih objektov in drugih objektov nizke gradnje), pripravljalna dela na gradbišču (rušenje objektov, zemeljska dela, napeljava elektrike, vode, klime v objekte, montaža pohištva, pleskanje, polaganje talnih oblog, zaključna gradbena dela in druga specializirana gradbena dela), druge inženirske dejavnosti in tehnično svetovanje (vključen je tudi nadzor na gradbišču).

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Gradbeništvo in postopek registracije s.p. ter zaposlovanje delavcev

Postopek registracije s.p. lahko opravite na naši DATA točki. Na postopek na DATA točko, mora bodoči podjetnik prinesti:

  1. Osebni dokument;
  2. Svojo davčno številko;
  3. Overjeno izjavo lastnika objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja, če podjetnik sam ni lastnik ali solastnik objekta (stanovanja), kjer bo poslovni naslov.

Referent DATA točke in bodoči podjetnik pripravita in podpišeta vse potrebne dokumente za vpis podjetnika v poslovni register. Podjetnik na naslov, ki ga določi ob registraciji prejme sklep o vpisu v poslovni register, ki mu ga pošlje AJPES naslednji dan od dneva, ki ga je določil za dan registracije. Z njim podjetnik odide na banko in odpre TRR račun za namene poslovanja podjetja. Po vpisu v poslovni register lahko že tudi zaposluje delavce v svojem s.p.

Informativni izračun za normirance

Gradbeništvo in registracija d.o.o. ter zaposlovanje delavcev

Za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) na DATA točki, ustanovitelj podjetja in bodoči zastopnik podjetja, potrebuje:

  1. veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, potni list ali vozniško dovoljenje);
  2. bodoči družbenik in zastopnik osebno opravi registracijo podjetja, saj pri postopku podpisuje dokumente podjetja (akt o ustanovitvi, sklepe in izjave);
  3. družbenik nameni za registracijo d.o.o. kapital v vsaj minimalnem znesku 7.500,00 EUR. Kapital mora biti v denarju;
  4. Potrebuje tudi overjeno izjavo lastnika objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja, če sam ni lastnik ali vas solastnik objekta, kjer bo poslovni naslov.

Na DATA točki podjetnik z referentom pripravi vso dokumentacijo in jo osebno podpiše. Referent mu pripravi dokumente za banko, kjer podjetnik odpre začasni račun, na katerega položi ali nakaže kapital. Banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala. Vrne ga referentu na DATA točko in ta odda vlogo za vpis v register podjetij na sodišče. Podjetje je registrirano v tednu dni. Po prejemu sklepa o vpisu v poslovni register, se podjetnik vrne na banko in začasni račun spremeni v poslovni račun. Podjetje lahko posluje, zaposluje delavce, se vpiše v register DDV zavezancev in pridobiva posle.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Gradbeništvo je nedvomno perspektivna dejavnost in bo taka še vsaj nekaj let. Vsaj glede na vse investicije, ki jih načrtuje Ministrstvo za infrastrukturo. Če razmišljate o lastni podjetniški poti, vas vabimo, da se o vaših možnostih in priložnostih pogovorite z našimi svetovalci. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530 za ponudbo!

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja